Hivatalos: május 16-án újraindul a Bundesliga

Május 16-án, azaz jövő szombaton elsőként Európában a német labdarúgó-bajnokság indul újra.

A Német Labdarúgó Liga csütörtöki közlése szerint szigorú egészségügyi szabályokkal és nézők nélkül folytatódik a Bundesliga. "A szezon valószínűleg június végén fejeződik be" - mondta Christian Seifert, a liga elsőszámú vezetője. "Globálisan hatalmas az érdeklődés, mivel ez az első nagy bajnokság, amely újraindul. Ez annak a különleges helyzetnek köszönhető, hogy nálunk van a világ egyik legmodernebb egészségügyi rendszere" - tette hozzá a sportvezető.

A közlés szerint az összes játékost tesztelni kell, majd ezt követően valamennyi csapatnak hétnapos edzőtáborba kell vonulnia teljes izolációba a rajt előtt, hogy ezzel is csökkentsék a fertőzés veszélyét. A meccseken a játékosokkal, a stábtagokkal és a hivatalos személyekkel együtt nagyjából 300 ember fog a stadionban tartózkodni.

A koronavírus-járvány miatt március 13-án függesztették fel a Bundesliga küzdelmeit, amelyből még kilenc forduló van hátra. Jelenleg a címvédő Bayern München áll az élen négy ponttal megelőzve a Borussia Dortmundot, illetve öttel a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipziget. A május 16-i rajton rögtön egy csúcsrangadóra is sor kerül a Borussia Dortmund-Schalke 04 Ruhr-vidéki derbi révén.

 A koronavírus külföldi terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja

Kapcsolódók

Kimaradt?