Hivatalos: májusban folytatódhat a Bundesliga-szezon

Angela Merkel kancellár bejelentése értelmében májusban folytatódhatnak a német élvonalbeli futballbajnokság, a Bundesliga 2019/20-as szezonjának küzdelmei.

A folytatás konkrét időpontjáról egyelőre nincs hír, de az biztos, hogy a hátralévő fordulókat zárt kapuk mögött játsszák le a csapatok - írja a BBC. Ezzel a Bundesliga lesz az első az európai topbajnokságok közül, ahol véget ér a koronavírus-járvány miatt elrendelt kényszerszünet. A pontvadászatot március közepén, a 25. játéknapot követően függesztették fel.

A német élvonalbeli klubok labdarúgói a múlt hónapban kezdtek ismét edzeni kis csoportokban és szigorú egészségügyi óvintézkedések mellett. Az első- és másodosztályú egyesületek futballistáin összesen 1724 tesztet végeztek, ezek közül 10 lett pozitív.

A német állam október 24-ig megtiltotta a tömegrendezvények tartását az ország területén, így a mérkőzéseken nem vehetnek részt szurkolók, emellett a Német Labdarúgó Liga által kidolgozott részletes biztonsági előírásokhoz is tartaniuk kell magukat a csapatoknak, hogy minimalizálják a fertőzés terjedésének lehetőségét. Kilenc körrel a bajnokság vége előtt az 55 pontos Bayern München vezeti a tabellát, mögöttük 4 ponttal lemaradva áll a Borussia Dortmund.

A koronavírus külföldi terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?