Női kosár: kilencedszer bajnok az Aradi ICIM

18-0-t mutatott az eredményjelző tábla a női kosárlabda finálé mindent eldöntő ötödik mérkőzésnek 5. percében a hazai CSM Târgoviște javára, amikor a vendég Aradi ICIM bedobta első kosarát. Ami ezután következett méltán kerül majd be a Maros-parti kosárlabda aranykönyvébe, ugyanis Brosovszky Mónikáék 85-82-re megnyerték a mérkőzést és ezzel kilencedik alkalommal hódították el a bajnoki aranyérmet.

Az idei női döntő sokkal fordulatosabban alakult, mint ahogy azt előzetesen sejteni lehetett. Dan Moraru csapatának esélye lett volna hazai pályán ünnepelni a negyedik összecsapáson, ugyanis korábban elvette a dél-romániai egyesület pályaelőnyét, viszont akkor a Târgoviște megviccelte őket.

Az aradiak nyerőemberei ezen az összecsapáson is amerikai légiósai voltak, Givens, Risper, Wirth és Laplante együttesen 79pontot szerzett a 85-ből.

Az ötödik összecsapás elején a hazaiaknak állt a zászló, 18-0-s run-jukkal valósággal megbabonázták az aradiakat. A vendéglátók túl korai relaxációját kihasználva Brosovszkyék visszakapaszkodtak a mérkőzésbe, az első negyed végén „csak” 27-14 volt a CSM előnye, ami a nagyszünetig 40-33-ra faragtak. A harmadik negyed végére már át is vették a vezetést (56-58), amit aztán a mérkőzés végéig tartani tudtak.

A döntő MVP-jének Chrissy Givenst, a Târgoviște volt játékosát választották,az ötödik összecsapáson 27 pontot dobott.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?