Megtérült az arab sejkek pénze, bajnoki címet nyert a PSG

A PSG lett a francia labdarúgó-bajnok, miután a Ligue 1 36. fordulójában idegenben 1–0-ra legyőzte az Olympique Lyont. A mindent eldöntő találatot Jérémy Ménez szerezte az 58. percben. A párizsi csapat 1994 óta először lett bajnok, története során harmadszor.

Rangadóhoz méltóan kezdődött a találkozó, Zlatan Ibrahimovic szemtelen emelését kellett kitolnia Anthony Lopesnek. A túloldalon Yassine Benzia tévesztette el a fővárosiak kapuját, majd távoli lövése tornáztatta meg az eltiltott Salvatore Sirigut pótló Nicolas Douchezt, aki azonban állta a sarat és védett.

A PSG egyre közelebb járt a gólszerzéshez, Jérémy Ménez veszélyeztetett, ám Lopes ezúttal is a helyén volt. Javier Pastore is elemében volt, ám gólt ő sem tudott szerezni az első félidőben, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Az első félidőben főleg beadásokból veszélyeztetett a Lyon, mindkét kapu előtt alakultak ki helyzetek. A fordulás után bekezdett a PSG: az 58. percben Thiago Motta játszott Ménezhez, aki egy igazítás után a tizenhatoson belül kilőtte az alsó sarkot. (0–1)

A hajrában szorongatott a PSG, a párizsi csapat közel állt a második gól megszerzéséhez is, a túloldalon Bakary Koné fejelt centikkel fölé. A Lyon távoli kísérletekkel próbálkozott, tanácstalannak tűnt a szervezett Ancelotti-csapat ellen.

A PSG a győzelemnek köszönhetően bebiztosította bajnoki címét, a klub történetében harmadszor (1985–1986 és 1993–1994 után) végzett az élen a Ligue 1-ban. David Beckham lett az első angol játékos, aki négy különböző országban szerzett bajnoki címet (Spanyolország, Anglia, Franciaország, Egyesült Államok). Zlatan Ibrahimovic legutóbbi 12 szezonjában 10 bajnoki címet ünnepelhetett, hat különböző klubbal.

Kimaradt?