Jégkorong Erste Liga: félbeszakadtak a küzdelmek

Nem folytatódnak tovább a magyar bázisú nemzetközi bajnokság küzdelmei. Az erről szóló döntést szerdán este közölte a liga honlapja. Arról is döntöttek, hogy a bajnokság állását és a szezon eddigi eredményeit figyelembe véve az Erste Liga bajnokának megosztva az FTC-Telekomot és a Csíkszeredai Sportklubot tekintik.

Az elődöntők harmadik mérkőzésével folytatódott volna az Erste Liga, azonban a csütörtökre kiírt Gyergyói HK – Csíkszeredai Sportklub és UTE – FTC-Telekom mérkőzéseket a liga döntésének értelmében már nem játsszák le és nem folytatják tovább a bajnokságot. Az Erste Liga honlapján megjelent szerda esti közlemény a magyar kormány által elrendelt vészhelyzet rendelkezéseire utalva úgy fogalmaz, hogy noha nézők nélkül folytatódhattak volna a küzdelmek, azonban a játékosok, stábtagok egészségét figyelembe véve, valamint a nézők érdekeit szem előtt tartva, a sorozatot lezárják.

A közlemény kitér a bajnokság végeredményére is. Ennek értelmében az a döntés született, hogy az Erste Liga bajnokának megosztva az FTC-Telekomot és a Csíkszeredai Sportklubot tekintik, bronzérmeseinek pedig a Gyergyói HK-t és az UTE-t. Emellett az idei szezon magyar bajnoka az FTC-Telekom, ezüstérmese az UTE. A bronzérmes a középszakasz eredményei alapján a Dunaújvárosi Acélbikák.

Hazautaznak a csíkszeredai légiósok

Hodos László, a Csíkszeredai Sportklunb elnöke a Maszol érdeklődésére elmondta: a szerdai napon több órán keresztül egyeztettek az Erste Liga legjobb négy közé jutott csapatainak képviselői, majd egyöntetűen hozták meg a döntést a bajnokság félbeszakításáról. „Az eredményeink alapján és a játékoskeretet tekintve is esélyesek voltunk a végső győzelemre, így már nem derül ki, mi történt volna a pályán, de mindenképpen a játékosok és a stáb tagjainak az egészsége a legfontosabb” – mondta a vezető.

Hodos László hozzátette: a külföldi játékosokat nap, mint nap aggodalommal töltötték el az újabb hírek és rendelkezések. „Különösen a tengeren túli jégkorongozóink figyelték aggódva az eseményeket, így teljes koncentrációt nehéz lett volna tőlük elvárni” – fogalmazott. Az Erste Ligát követően nagy eséllyel a román bajnoki küzdelmek is félbeszakadnak. Az elnök elmondta, a külföldi játékosoknak igyekeznek megszervezni a hazautazásukat, keresik a járatokat, repülőjegyeket, hogy mindenki mielőbb hazajuthasson a családjához.

Az Erste Liga a hatodik élvonalbeli bajnokság Európában – az EBEL, az Extraliga, a DEL, a lengyel és a norvég pontvadászat után –, amely a járvány miatt kényszerűségből félbeszakad.

Kapcsolódók

Kimaradt?