Liga 1: pontosztozkodás Medgyesen a felsőház erdélyi rangadóján

Gólnélküli döntetlennel zárult a labdarúgó Liga 1 felsőházi rájátszásában érdekelt két csapat, a Medgyesi Gaz Metan és a Kolozsvári CFR összecsapása a 2. fordulóban.

A koronavírusos-járvány miatt foganatosított intézkedések erdeményeként a labdarúgó Liga 1 2. fordulójának utolsó négy, vasárnapi és hétfői összecsapásait már nézők nélkül rendezték meg. Az intézkedés „első áldozata” a Chindia Târgoviște-Sepsi OSK találkozó volt, a ploiești-i Ilie Oană stadionban megrendezett zártkapus mérkőzésen a felek 1-1-es döntetlennel osztóztak meg a pontokon. Az idegenből hozott pont sokat nem segít a háromszékiek ügyén, bár Leo Grozavu csapata 19 pontjával továbbra is az alsóházi rájátszás tabellájának 2. helyén áll, a veszélyes zónától nem tudott eltávolodni.

A vasárnap esti FCSB-CSU Craiova összecsapás tétje azt volt, hogy az oltyánok le tudják-e rázni Gigi Becali csapatát a bajnoki címért folyó versenyben, egy esetleges vendéggyőzelemmel a bukarestiek hátránya tetemesre nőtt volna a Kolozsvári CFR-rel és a Craiovával szemben. Nem így történt, ugyanis 1-1-es első félidő után a fővárosiak kiütötték Eugen Papură tanítványait, akiket így utol is értek a tabellán.

Ilyen előzmények után lépett pályára hétfő este a Medgyesi Gaz Metan vendégeként a címvédő és listavezető Kolozsvári CFR. A vasutasok egy hónappal ezelőtt, az alapszakasz végén már szerepeltek egyszer a szászföldi városban, az akkori találkozó 0-0-s döntetlennel ért véget. Most a play off első és utolsó helyén álló csapatok mérték össze erejüket.

A találkozó első gólhelyzete az ex-CFR-es Sergiu Buș nevéhez fűződik, aki a 24. percben kevéssel lőtt mellé Boubacar Fofana indítása után. A házigazdák két perccel később ismét közel álltak a vezetés megszerzéséhez, Marius Constantin fejese kevéssel kerülte el Arlauskis kapuját, ahogy a másik oldalon Djokovic sem célzott pontosan. A második félidő elején jobboldalon tört be a CFR tizenhatosába és erős, lapos lövése kicsivel ment el a vasutasok kapuja mellett. Gólszerzés lehetősége Viníciusnak és Traorénak is akadt egy-egy, de összességében erről a találkozóról az maradt meg, hogy a felek semlegesítették egymást. 

Mivel a zártkapus rendelkezés a hónap végéig érvényben marad, a 3. forduló randagóját, a CFR-FCSB mérkőzést is nézők nélkül rendezik meg vasárnap, március 15-én este 20:30-tól a fellegvári Cosntantin Rădulescu stadionban.    

Labdarúgó Liga 1, 2. forduló
felsőházi rájátszás
Astra Giurgiu-FC Botoșani 1-0
FCSB-CSU Craiova 4-1
Medgyesi Gaz Metan-Kolozsvári CFR 0-0
alsóházi rájátszás
Academica Clinceni-FC Viitorul 2-3
Poli Iași-Bukaresti Dinamo 1-0
Chindia Târgoviște-Sepsi OSK 1-1
FC Voluntari-Nagyszebeni FC Hermannstadt 1-1

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?