Első osztályú focicsapata lett Orbán Viktor szülőfalujának

Első osztályú futballmérkőzéseket játszanak jövőre Orbán Viktor magyar kormányfő szülőfalujában, ugyanis a labdarúgó NB II nyugati csoportjának szombati mérkőzésén a Felcsúton működő Puskás Akadémia FC 2-0 arányban legyőzte a Kaposvár II gárdáját, és ezzel három fordulóval a szezon vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert, azaz feljutott az NB I-be.

A felcsúti mérkőzés 84. percében – amikor a csereként beállt idegenlégiós, Luque találatával két gólra növelte előnyét a Puskás Akadémia - élénk mozgolódás támadt a hazai kispadon: előkerültek a hatalmas pezsgősüvegek és a bajnokcsapat feliratú pólók. Mivel a Kaposvár II az egész meccsen egyszer sem lőtt kapura, így sok kockázatot nem vállaltak az ünneplésre készülők.

Azt már a meccs előtt tudni lehetett, hogy a felcsútiak győzelem esetén behozhatatlan, 10 pontos előnyre tesznek szert a második helyen álló Kozármisleny előtt, azaz a hátralévő három forduló eredményétől függetlenül megnyerik az NB II nyugati csoportját. Miután eddig még egyszer sem kaptak ki, az is megeshet, hogy veretlenül végeznek a másodosztályú bajnokság élén.

Az 1800 lelkes Fejér megyei településen mintegy 300 szurkoló vett részt a falutörténeti eseményen. Köztük természetesen Orbán Viktor, a Puskás Akadémia alapítója, Felcsút szülöttje, aki szokásához híven szotyolázva, a helyiek között elvegyülve követte az eseményeket, majd a lefújást követően néhány perc lelkes tapsolás után hazaballagott az akadémia szomszédságában lévő házába.

Maga a mérkőzés igen egyoldalúra sikeredett, a hazaiak végigtámadták a meccset, majd miután a második félidő elején Zsolnay révén tizenegyesből megszerezték a vezetést, már nem volt kérdés, hogy a vérszegényen futballozó vendégek nem fogják elrontani a felcsúti örömünnepet.

A helyiek közül sokan azt találgatták, vajon a Puskás Akadémia vállalja-e az indulást az NB I-ben, hiszen lényegében egy falusi csapatról van szó, ráadásul az akadémia ezer szállal kötődik az elsőosztály egyik élcsapatához, a megyeszékhelyen játszó Videotonhoz. Sőt, egyelőre olyan stadionja sincs a gárdának, ami az NB I-ben szükséges, igaz, már épül a felcsúti centerpálya, amit a tervek szerint jövő tavasszal adnak át.

Az aggódókat Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia elnöke nyugtatta meg: újságírók előtt kijelentette, a csapat mindenképpen vállalja az elsőosztályú indulást, azzal a kellemetlenséggel együtt is, hogy az őszi szezonban albérletben kell majd lejátszaniuk a hazai meccseket.

Kimaradt?