Európa trónján a Győri Audi ETO lányai

A női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjének második mérkőzésén is diadalmaskodott, ezúttal 23-22-re győzte le a Larvikot, ezzel az eredménnyel pedig kettős győzelemmel nyerte meg a sorozatot a Győri Audi ETO csapata.

Klasszisjátékkal, az első félidőben magabiztosan, míg a második félidőben hullámvölgyekkel tarkított mérkőzés biztosította be Ambros Martín csapata a végső győzelmet.

Háromgólos előnnyel várhatta a győri csapat a visszavágót, miután az első, Larvikban játszott mérkőzésüket 24-21-re nyerték meg. A sorozatban elbukott nemzetközi kupadöntők réme lebeghetett a győri játékosok és a szurkolók szeme előtt, de az első mérkőzés eredménye és a hazai közönség szurkolása bizakodásra adhatott okot.

Intenzíven, színvonalasan kezdődött a találkozó és győri szempontból eredményesen: Haraldsen sorozatos védései megteremtették a biztos alapot a támadásokhoz, amit a mezőnyjátékosok ki is használtak. Amorim és Görbicz találataival két góllal megléptek norvég ellenfelüktől, majd szélről, illetve beállóból voltak eredményesek. 4-1-es vezetésnél emberelőnybe is kerültek a hazaiak, akik folytatták az előny növelését, és már négy góllal vezettek (összességében hattal).  A norvég időkérés nem hozta meg az eredményét, lerohanásból ezúttal Lekic volt eredményes. Lunde változatlanul stabilan, sőt bravúrosan védett, míg másik oldalon Leganger nem tudott mit kezdeni a győri lövésekkel, mint az első mérkőzésen. A félidő közepére összesen két találatot jegyezhettek a norvégok, ami a győri védőjátékot és kapust minősíti.

Nora Mörk három egymás után szerzett találatával közelebb került a Larvik, összesen ötnél jártak a vendégek. Továbbra is alacsony, test melletti lövésekkel próbálkoztak felkapaszkodni a vendégek, 10-6 volt a huszadik percben az eredmény.

Az utolsó tízpercre pontatlanabbul, fáradtabban játszott a Győr, míg a norvégok hatékonyabb támadása meghozta az eredményét, három-négygólos előnyüket azért megtartották a győriek. Az utolsó percekre emberelőnybe került a győri csapat, az emberelőnyt kiharcoló Kovacsics Anikó volt eredményes. 13-8-as eredménnyel vonulhattak félidőre a csapatok, összesítésben nyolc góllal vezetett ekkor a Győr.

A második félidő kihagyott győri hétméteressel indult, ám a Blanko gyorsindításból kíméletlenül betalált Lunde kapujába. Amorim, Radicevic és Löke révén a győri oldalon is születtek gólok, Lunde pedig szintén hozta magabiztos formáját. Görbicz szemfüles gólpasszai célba találtak Lökénél, aki ellenállhatatlanul játszott a mérkőzésen. A Larvik  játékosai időkérés után biztosabban értékesítették lövéseiket, és már „csak” öt góllal vezettek (13-18). Félidő közepéhez közeledve még mindig a norvégok játszottak hatékonyabban, fegyverüket, a gyorstámadást kihasználva folyamatosan zárkóztak fel. Amikor emberhátrányból is gólt szerzett az ellenfél, Ambros Martín időt kért, hogy rendezhesse a sorokat.

A larvikiak lendülete nem tört meg, Riegelhuth találatával két gólra csökkent a mérkőzésen a különbség. Három kihagyott helyzet után végképp kiderült, hogy végképp elveszett az a klasszis játék, amit a Győr mind támadásban, mind védekezésben mutatott a mérkőzésen.

Öt perccel a döntő vége előtt a közönség fantasztikus szurkolása ellenére a Larviknak ment jobban a játék: a győri védelem ezúttal nem állta olyan magabiztosan a norvégok rohamait, 22-20 volt ekkor az eredmény.

Leganger és a kapufa védte a magyar lövéseket, majd hétméteresből feljött egy gólra az ellenfél, sőt egy perccel a vége előtt még egyenlítettek is. Ekkor már nagyon kis jelentősége volt ennek, hiszen a háromgólos előnyt már nem lehetett ledolgozni. Görbicz hétméterest lőtt be fél perccel a vége előtt, így a mérkőzést is, és a Bajnokok Ligáját is megnyerte a csapat.

Kimaradt?