A Bayern ultrái csapatuk 6-0-s vezetésénél „akcióba léptek”

A német labdarúgó-bajnokságban az éllovas Bayern München 6-0-ra nyert Hoffenheimben, és négy pont az előnye a tabellán, de a szombati mérkőzés nem a gólok miatt lesz emlékezetes. 

Bayern nagyon gyorsan eldöntötte a Hoffenheim elleni idegenbeli mérkőzést, Serge Gnabry már a második percben megszerezte a vezetést, Joshua Kimmich, és a sérült Robert Lewandowskit helyettesítő 18 éves holland csatár, Joshua Zirkzee góljaival már negyedóra után 3-0-ra vezetett a Bayern. Philippe Coutinho duplájával, és Leon Goretzka góljával már 6-0 volt az állás 62. percben, ami után nem várt fordulat következett.

A vendég szurkolók szektorában néhányan a Hoffenheim mecénását, az SAP-alapító Dietmar Hoppot kezdték szidni, és egy őt becsmérlő transzparenst is kifeszítettek a lelátóra. Christian Dingert játékvezető emiatt meg is szakította a meccset. A Bayern játékosai, Hansi Flick vezetőedző és Hasan Salihamidzic sportigazgató dühösen szaladt a szurkolóikhoz, hogy lecsillapítsák őket, és megakadályozzák a meccs idő előtti lefújását. Ez rövid ideig sikerült is, de a 80. perc körül újrakezdődött Hopp gyalázása, amire Dingert le is fújta a meccset, a játékosokat pedig az öltözőfolyosóra terelte.

Erre már a Bayern vezérkar tagjai, Karl-Heinz Rummenigge vezérigazgató és az elnökségi tag Oliver Kahn is kiment a szurkolókhoz. A meccs jó tízperc szünet után indulhatott újra, Rummenigge szolidaritásból Hopp mellett állt a pálya szélén, és a pályán olyan történt, ami a Bundesliga 57 éves történelmében még soha: A két csapat játékosai a meccsből még hátralévő időben egymással passzolgattak, és nem voltak hajlandóak játszani, így tiltakoztak a Bayern-szurkolók egy csoportjának viselkedése ellen.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?