Jégkorong Erste Liga: egy győzelemre az elődöntőtől a Csíkszeredai Sportklub

Második hazai mérkőzését is megnyerte a Csíkszereda pénteken este, ezzel egy győzelemre került a legjobb négy közé jutástól a nemzetközi bajnokságban. A fordulatos, színvonalas játékot hozó összecsapás hosszabbításban dőlt el.

Mindent egy lapra téve kezdett a vendég DEAC a Vákár Lajos Műjégpályán lejátszott mérkőzésen. A debreceni lelkesedésnek hamar meg is lett az eredménye: Berta már a második percben előnyhöz juttatta csapatát (0-1). Fokozatosan talált magára a hazai alakulat, ennek ellenére a hajdúságiak szívósan és eredményesen őrizték minimális előnyüket az első szünetig.

Sokáig a második harmadban sem tudta feltörni a vendégvédelmet a Sportklub, bár összesen háromszor többet lőttek kapura a kék-fehérek ebben a játékrészben. Az egyenlítésre egészen a 39. percig kellett várni, amikor emberelőnyben Bíró Tamás tett vissza fonákkal egy kipattanó korongot (1-1).  A DEAC hiába kért időt a hazaiak gólja után, egy percen belül a maga javára fordította a mérkőzés állását a Csíkszereda: Taratukhin szép egyni megoldás végén jól helyezett lövéssel győzte le az egyébként fantasztikus formában védő Hetényit (2-1).

A harmadik húsz perc a folytatódó hazai fölény ellenére csupán egy vendég-gólt hozott: Filbrant szép találatával hosszabbításra mentették a meccset a vendégek (2-2).

A túlóra első percében itt is, ott is feljegyezhettünk egy-egy helyzetet, majd ismét a Sportklub uralta a játékot, Beczéék szinte beköltöztek a támadóharmadba. A 63. percben emberelőnybe kerültek a hazaiak és egy Shalla-Kuljash összjáték végén az orosz légiós a rá jellemző bombagóllal eldöntötte a mérkőzést (3-2).

A két csapat hétfőn mérkőzik meg legközelebb Debrecenben. Amennyiben a Sportklub győzni tud Magyarországon, a Dunaújváros elleni párharcot söpréssel abszolváló Újpest mellett másodikként juthat a legjobb négy közé a sorozatban.

Edzői nyilatkozatok:

Jason Morgan, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: „Nem volt egy ideális kezdés a részünkről, de apránként rendeztük a sorainkat. Igazából a második harmadra érkeztünk meg a meccsbe, akkor sikerült nagy sebességgel játszanunk és nagy nyomást az ellenfélre helyezni. Sikerült elkapni a momentumot és az első gólunk után azonnal lőttük a másodikat is. Az utolsó harmadra jobban kinyílt a Debrecen, ám mi a helyzeteinket nem tudtuk kihasználni. A hosszabbításra és kiváltképpen az előnyre nagyon erős négyest küldtem a jégre és végül Kuljas eldöntötte. Nagyszerű csapatgyőzelem volt. Elutazunk Debrecenbe és megpróbáljuk a sorozatot lezárni, de nem lesz egyszerű”.

David Musial, vezetőedző, DEAC: „A meccset remekül kezdtünk, sikerült gólt szereznünk és a védekező játékunkat is jól szerveztük, hogy ebből a második harmadra semmit ne lássak viszont. A harmadik harmadban sikerült nagyot küzdenünk, egyenlítettünk és bizakodtunk a jó folytatásban, de a kiállítás megpecsételte a sorsunk. Nincs más dolgunk, mint innentől kezdve minden meccsünket megnyerjük.”

Jégkorong Erste Liga, negyeddöntő, 4. mérkőzés
Csíkszeredai Sportklub–Debreceni EAC 3–2 – hosszabbítás után (0–1, 2–0, 0–1, 1–0)
Vákár Lajos Műjégpálya, 1950 néző
Gólszerzők: Bíró T. (39.p.), Taratuhin (39.p.) és Kuljash (65.p.), ill. Berta (2.p.) és Filbrandt (56.p.)
Kapura lövések száma: 47–26
Büntetőpercek: 10, ill. 14 perc
További eredmények:
Gyegyói HK - Brassói Corona 5-2 (A négy győzelemig tartó párharc állása 2-1 a GYHK javára.)
Fehérvári Titánok - FTC Telekom 5-6 (A négy győzelemig tartó párharc állása 2-1 az FTC javára.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?