BB, BL: előnyös helyzetben a Barcelona és a Bayern a Bajnokok Ligájában

Előnyös helyzetből várhatja a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóit a Barcelona és a Bayern München: előbbi döntetlent játszott a Napoli vendégeként, utóbbi kiütéssel nyert a Chelsea otthonában a kedd esti első felvonáson.

Nápolyban az olaszországi koronavírusjárvány mellett a Barcelona elleni BL-meccs is felfokozott előkészületet jelentett, s az izgalmak a tetőfokra hágtak, amikor az első félóra végén Mertens (aki nyáron a távozás küszöbén állt) a tizenhatosról a léc alá bombázott, előnyhöz juttatva a hazaiakat.

A Barcelona többet birtokolta a labdát, de igazán veszélyes helyzetet nem tudott teremteni. Sergio Busquets viszont közveszélyes volt, mert a szünet után hatalmasat rúgott Mertensbe, ami után a nápolyiak belga játékosát le kellett cserélni.

Az olasz csapat védelme egyszer ingott meg, s ezt ki is használták a vendégek: Griezmann törte meg végül a jeget. A hátralévő időben kimaradt két Napoli-ziccer, a barcelonai Vidal pedig a 89. percben kiállíttatta magát, így a spanyol – katalán – csapat emberhátrányban, de a döntetlen miatt előnyösebb helyzetben várhatja a visszavágót.

 

Tavaly ősszel, a csoportmeccsek alkalmával a Bayern München 7–2-re nyert a legutóbb BL-döntős Tottenham Hotspur vendégeként, és ha „Oktoberfestet” nem is rendezett ismét Londonban, de a Chelsea-nek sem hagyott esélyt a német csapat.

Már az első félidő képe alapján csoda volt, hogy gól nélkül tértek pihenőre a felek, de fordulás után három perc alatt minimálisra csökkentették a látogatók Frank Lampard csapatának a továbbjutási esélyeit: Serge Gnabry három perc alatt két gólt szerzett, mindkettőt Lewandowski előkészítéséből, aki utána saját maga is betalált, formalitássá téve a visszavágót.

 

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések: Napoli (olasz)–Barcelona (spanyol) 1–1, gól: Mertens (30.), ill. Griezmann (57.). Chelsea (angol)–Bayern München (német) 0–3, gól: Gnabry (51. és 54.), Lewandowski (76.). A visszavágókat március 18-án rendezik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?