Jégkorong Erste Liga: egyenlített a Debrecen

Kiélezett küzdelmet hozott a Debreceni EAC és a Csíkszeredai Sportklub második rájátszásbeli összecsapása. Az egyetemi csapat végül egyetlen, az utolsó másodpercekben szerzett góllal bizonyult jobbnak alapszakasz-győztes ellenfelénél. A találkozót csaknem egy órás kényszerszünet zavarta meg, miután egy lyuk keletkezett a játéktéren.

Az előző napihoz hasonlóan a Sportklub kezdett támadóbb szellemben, kemény küzdelmet hozott a mérkőzés első harmada. Ezúttal némileg kevesebb volt a kiállítás, bár a vendégek az első húsz percben két alkalommal is hátrányba kerültek, ám nem tudott élni a lehetőségekkel a DEAC. A Sportklub többet veszélyeztetett, ám Hetényi remek napot fogott ki. Igaz, ugyanez elmondható Szamankovra is, aki magabiztosan állta útját a szórványos debreceni kísérleteknek.

A középső játékrészben állandósult a csíkiak fölénye, háromszor annyit lőttek kapura, mint a házigazda. Hetényi visoznt továbbra is extra formában védett, így ebben a harmadban sem született gól. A 30. percben a játékvezetők felfedezték, hogy a játéktér egy pontján megolvadt a jég és jókora lyuk keletkezett. A balesetveszélyes hibát igyekeztek megoldani a hazai rendezők. Végül közel negyven percnyi kényszerszünet után folytatódhatott a játék.

Igazi play-off hokit hozott a befejező húsz perc. Nagyon megnyomták a felek a játékot, sorra vezették a szebbnél-szebb akciókat. Ám mind Hetényi, mind a vendégek kapuvédője, Szamankov elképesztő bravúrok sorozatát mutatta be. Már-már úgy tűnt, hogy hosszabbításba torkollik az összecsapás, amikor hatalmas védelmi hibát követően a hazaiak lecsaptak egy eladott korongra és hat másodperccel a dudaszó előtt Mazzag megszerezte a DEAC győztes találatát.

Összesítésben 1-1-re áll a párharc, legközelebb csütörtökön lépnek jégre a felek Csíkszeredában.

 

Jégkorong Erste Liga, negyeddöntő, 2. mérkőzés
Debreceni EAC–Csíkszeredai Sportklub 1–0 (0–0, 0–0, 1–0)
Debreceni Jégcsarnok, 500 néző
Gólszerző: Mazzag Dániel (60.p.)
Kapura lövések száma: 29–53
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
A párharc állása: 1–1
A játéknap további eredményei:
Brassói Corona–Gyergyói HK 3–2 (0–0, 0–2, 3–0)

(Borítókép forrása: deacjegkorong.hu)
FTC-Telekom–Fehérvári Titánok 1–2 (0–0, 1–1, 0–0, 0–1) – hosszabbítás után

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?