Csak a skótokban bízik a Man. United: Moyes lesz Sir Alex utódja

Hivatalosan is bejelentették, hogy David Moyes váltja a szezon végén több mint 26 év után visszavonuló Sir Alex Fergusont a Manchester United labdarúgócsapatának kispadján.

Az MU honlapja nem sokkal azt követően közölte csütörtökön a hírt, hogy az Evertonnál bejelentették: Moyes távozik az idény végén.

Az 50 éves skót szakember július 1-től vesz át az együttes irányítását, a klub hatéves szerződést köt vele.

"Átbeszéltük a lehetséges jelöltetek, David Moyes kinevezésével pedig mindenki egyetértett. Ő egy fiatal szakember, aki fantasztikus munkát végzett az Evertonnál, nem kérdés, hogy minden képessége megvan ahhoz, hogy ennek a klubnak a menedzsere legyen" - nyilatkozta Sir Alex Ferguson.

"David Moyes személyében olyasvalakit találtunk, aki átérzi, hogy ez a klub mitől is olyan különleges. Ezzel a lépéssel biztosított, hogy olyan szakember találtunk, aki hosszú távra elkötelezett, és ugyanúgy a jövőnek is építi a csapatot, mint a jelennek. A stabilitás sikert szül. Davidnek nagyon erős jelleme van, és tisztában van vele, hogy kell felépíteni a fiatal játékosokat és akár a vilászínvonalra fejleszteni a tehetségüket. A Unitednél szerintem David is képes lesz megmutatni magát. Örülök, hogy elfogadta az ajánlatot, és várom a munkát vele” – üdvözölte Moyes.

Moyes 2002 márciusában vette az át Everton irányítását, több mint 500 mérkőzésen ült a liverpooli csapat kispadján. A skót trénert 10 alkalommal választották meg a hónap menedzserének a Premier League-ben. Moyes játékosként megfordult többek között a Celticben, a Bristol Cityben és a Preston North Endben is, utóbbinak menedzsere is volt négy évig, mielőtt az Evertonhoz szerződött 2002-ben. 

Kimaradt?