Liga 1: a Viitorul elleni döntetlennel megnyerte az alapszakaszt a Kolozsvári CFR

Gólnélküli döntetlennel zárult pénteken este a Kolozsvári CFR és FC Viitorul összecsapása a labdarúgó Liga 1 25. fordulójában.

A cikk címének második fele egy kis kiegészítésre szorul: van egy olyan, kissé sci-fi kategóriába eső forgatókönyv is, amely alapján a Kolozsvári CFR nem az első helyen zárná a labdarúgó Liga 1 alapszakaszát. Ehhez viszont az kellene, hogy a CSU Craiova szombaton megnyerje a Poli Iasi elleni idegenbeli összecsapását, majd az utolsó fordulóban kiütéses, 3-0-s vereséget mérjen Dan Petrescu alakulatára. Ugyanis így pontszámban beérnék a 49 pontos vasutasokat és az egymás elleni eredményük is jobb lenne (a fellegvári odavágón Deacék 2-0-ra nyertek - szerk. megj.)

Sokkal nagyobb volt a tét a vendégek számára pénteken este a Constantin Radulescu stadionban, ugyanis a FC Viitorulnak feltétlenüll győznie kellett a Kolozsvári CFR ellen ahhoz, hogy sorsa a saját kezében maradjon. A mérkőzés előtt Gheorghe Hagi csapata 38 pontjával a tabella 6. helyén állt és a győzelemért járó 3 pont nélkül semmilyen garanciája nem volt arra, hogy ezt a pozícióját meg tudja tartani a 37 pontos Gaz Metannal szemben. A  medgyesiek szombaton délután a kieső helyen álló Academica Clinceni alakulatánál vendégeskedik, és megelőzheti a Viitorul, sőt - amennyiben a Sepsi OSK legyőzi - a FC Botosani csapatát is.

Ilyen számolgatások után a fellegvári stadion lelátójára kiülő mintegy 2 ezer néző arra számított, hogy a Viitorul lerohanja a hazaiakat, labdabirtoklásra alapuló játékát ráerőlteti a hazaiakra. Ehhez képest Hagi csikócsapata az első negyedórában csak elvétve tudta kihozni a labdát a saját térfeléről, semmit nem tudtak kezdeni a CFR gyilkos letámadásával. Ebben a nyomasztó fölényben a vasutasok kétszer is helyzetig jutottak, előbb Bordeianu lövése tévesztett kissé célt, majd a tizenhatosba berobbanó Deac csukafejesét fogta meg Căbuz. 

 

A játék képe ezt követően kiegyenlítődött, a Viitorul is magához tért, a 30. percben Iancu bombája a felső lécről pattant vissza. Az első félidő utolsó gólszerzési lehetősége Costache neve mellé került, aki 16 méterről kapásból tüzelt, a labda viszont elkerülte a kaput.

A második félidőben Omrani sorra harcolta ki a pontrúgásokat a Viitorul térfelén, de a CFR ezek közül egyet sem tudott gólra váltani. A hajrában bejött Tucudean is, akit valósággal maga alá tepert a Căbuz, de Radu Petrescu játékvezető nem látta meg a nyilvánvaló tizenegyest.

A mérkőzés 0-0-s döntetlennel ért véget, 49 pontjával a CFR továbbra is vezeti a tabellát, a 39 pontos Viitorul pedig izgulhat a felsőházi rájátszásért. 

Labdarúgó Liga 1, a 25. forduló mérkőzései
Chindia Targoviste-FC Voluntari 1-2
Kolozsvári CFR–FC Viitorul 0-0
Academica Clinceni–Medgyesi Gaz Metan (szombat, 14:30)
Poli Iași–CSU Craiova (szombat, 20:00)
Sepsi OSK–FC Botoșani (vasárnap, 17:00)
Bukaresti Dinamo–FCSB (vasárnap, 20:00)
Nagyszebeni FC Hermannstadt–Astra Giurgiu 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?