Koronavírus: fel sem merült, hogy költöztessék el Tokióból az olimpiát


-A A+A Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB) nem áll szándékában más helyszínre költöztetni Tokióból a Nyári Olimpiai Játékokat, és más 'vésztervet' sem készít a koronavírus miatt – idézte pénteken az EFE hírügynökség John Coatesot, a NOB koordinátorát.

Coates cáfolta, hogy egyáltalán szóba került volna, hogy új helyszínt keressenek az olimpiának. Kijelentette: tartják a kapcsolatot az Egészségügyi Világszervezettel (WHO), és elemzik azon kínai sportolók helyzetét, akik részt vesznek az olimpiai selejtezőkön. Úgy vélte: sokat segít, hogy a kínai sportolók zöme külföldön edz, így a kvalifikációs versenyeken való rézvételük semmilyen kockázattal nem jár.

Az ausztrál sportdiplomata kijelentette: a NOB „teljes mértékben megbízik” a japán hatóságokban, hogy megfelelően kezelik az ügyet.

Japánban csütörtökön erősítették meg hivatalosan, hogy egy 80 éves nő koronavírus-fertőzés következtében halt meg Tokiótól délre, Kanagawában. A japán hatóságok eddig 250 Covid-19-cel fertőzött személyt regisztráltak, többségük a Yokohama kikötőjének közelében több mint egy hete karanténba helyezett hajó utasai és legénységének tagjai.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X