Hetedszer rendeznek Konzul Kupát Hargitafürdőn

Hetedik alkalommal szervezi meg a Konzul Kupa amatőr síversenyt Hargitafürdőn Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa szombaton. A szervezők örömére a napokban nagy mennyiségű hó hullott a helyszínen, így minden feltétel adott a Nemzeti Összetartozás Évének egyik kiemelkedő székelyföldi rendezvényének sikeres lebonyolításához. A megmérettetésen közel háromszáz versenyző részvételére számítanak, akik sífutásban és lesiklásban mérhetik össze tudásukat több korosztályban.

- Próbáltunk ebben az évben egy kicsit nagyobbat szervezni tekintettel a 2020-ra meghirdetett Nemzeti Összetartozás Évére. Örömmel jelenthetem be, hogy ez sikerült is – emelte ki az eseményt felvezető sajtóeseményen Tóth László, főkonzul. A diplomata elmondta: nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy minél több gyermek részt vehessen a Kunzul Kupán, távolabbi településekről jelentkezőknek autóbuszokat is biztosítanak majd az utazáshoz.

- Marosvásárhelyről, Szovátáról, Borszékről, Gyergyóból, háromszéki településekről is érkeznek gyerekek, akik ezen az eseményen a sport révén is megtapasztalhatják az összetartozás érzését. Azt szeretnénk, hogy legyen a sí-sport igazi ünnepe ez a rendezvény – jelentette ki Tóth László.

Tófalvi Éva, a Szekler Biathlon Centrum Egyesület elnöke örömmel tájékoztatott arról, hogy Hargitafürdőn, a verseny helyszínén nagy mennyiségű hó hullott a napokban, így kitűnő körülmények fogadják szombaton a versenyzőket a Miklós pályán és a biatlonpályán is.

 A versenyre idén is két számban, sífutásban és lesiklásban várják a nevezéseket, eőbbi esetében öt, utóbbiban tíz korosztályban. A 7. Konzul Kupát megtiszteli jelenlétével Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár, valamint Miklós Edit a Magyar Sí Szövetség elnöke.

A verseny szervezői: Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, Csíkcsicsó Polgármesteri Hivatala, a Csíkcsicsói Közbirtokosság, az Iskolás Sportklub Csíkszereda, az M.B.P.A. Sportegyesület és a Szekler Biathlon Centrum Egyesület.

Címlapfotó forrása: Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa Facebook oldala

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?