Becsületbeli győzelmet aratott a román hokiválogatott az olimpiai selejtezőn

A javarészt székelyföldi, valamint honosított ukrán és szlovák játékosokból álló román férfi jégkorong-válogatott megnyerte utolsó meccsét a nagy-britanniai olimpiai selejtezőtornán. Az észtek elleni győzelem azonban csak a harmadik helyre elegendő.

A romániai csapat szerzett vezetést két perc elteltével, de a balti állam válogatottja hamar a maga javára fordította az eredményt. A szünet előtt azonban a csíkszeredai Tranca Dániel egyenlített, így 2–2-vel tértek pihenőre a felek.

A következő két harmadot egyaránt kétgólos különbséggel „hozták” a sárga-kék mezesek, így magabiztos győzelmet arattak, de ez csak szépségtapaszt jelentett az előző két vereség után.

 

Olimpiai selejtező, Nottingham: Románia–Észtország 7–3 (2–2, 2–0, 3–1), a román csapat gólszerzői: Butochnov (2), Borisenko, Rokaly, Tranca (3). A továbbjutást elődőntő meccset román idő szerint nyolc órától rendezik a házigazda Nagy-Britannia és Magyarország között. A magyaroknak győzelemre van szükség az első hely megszerzéséhez, s egyben az utolsó kvalifikációs körbe jutáshoz. Az állás: Nagy-Britannia 6 pont / 2 meccs, 2. Magyarország 5/2, 3. Románia 4/3, 4. Észtország 0/3.

Kapcsolódók

Kimaradt?