Sepsi OSK: győzelem a századik élvonalbeli meccsen

Egygólos győzelmet aratott hazai pályán a Sepsiszentgyörgyi OSK a Poli Iași ellen az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójának vasárnap délutáni meccsén.

Ez volt a háromszéki csapat századik mérkőzése a Liga 1-ben, és a játékosok méltón hálálták meg a szurkolók biztatását.

A harmadik élvonalbeli idényét töltő szentgyörgyi együttes az első félidőben több helyzetet is kidolgozott, ám a befejezéssel mindig hiba volt, vagy a moldvaiak kapusa mentette meg a jászvásáriakat a kapott góltól.

 

Amikor már úgy tűnt, gól nélkül döntetlennel zárul a mérkőzés, egy remek baloldali indításra Fülöp István lépett ki, állítgatás nélkül kapura lőtt, majd a hálóőrről kipattanó labdát Pavol Safranko közelről „bepofozta” a kapuba. A székelyföldi csapat ezzel a győzelemmel közelebb került a felsőházi rájátszást jelentő hatodik helyhez, de pillanatnyilag 5 pont a hátránya a Medgyesi Gaz Metan mögött.

Alább megtekinthető Leo Grozavu szentgörgyi vezetőedző értékelése:

 

Liga 1, 24. forduló: Sepsi OSK–Poli Iași 1–0, gólszerző: Safranko (85. p.), Voluntari–Dinamo 2–1; korábbi eredmények: Medgyesi Gaz Metan–Kolozsvári CFR 0–0, Astra Giurgiu–Chindia Târgoviște; a további program, vasárnap: Viitorul–Universitatea Craiova, hétfő: Botoșani–Hermannstadt, FSCB–Academica Clinceni.

Az állás: 1. CFR 48 pont / 24 meccs, 2. FCSB 42/23, 3. Craiova 40/23, 4. Astra 40/24 … 6. Medgyes 37/24, ... 8. Sepsi 32/24, ... 12. Poli Iași 22/24.

Kapcsolódók

Kimaradt?