Liga 1: feledhető meccsen osztozkodott a pontokon a Gaz Metan és a CFR

Gól nélküli döntetlent játszott egymással a Medgyesi Gaz Metan és a címvédő Kolozsvári CFR az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójának szombat esti mérkőzésén.

A látogatók esélyeshez méltón kezdtek, Camora és Omrani révén az első húsz percben megszerezhették volna a vezetést, de a hazaiak kapusa mindkétszer a helyén volt. Az első félidő hajrájában ismét megmentette a kapott góloktól a medgyesieket Pleșca, aki Rondon és Omrani helyzeténél is bravúrt mutatott be.

A második félidőben még ennyi helyzetet sem tudott kidolgozni a CFR. Dan Petrescu vezetőedző csapatában a legfőbb pozitívum az volt, hogy az utolsó tíz percre beállt George Țucudean: a Liga 1 előző két szezonjának gólkirálya fél évet hagyott ki szívproblémái miatt, de szerencsére úgy néz ki, rendbe jött.

A védekezésre összpontosító Gaz Metannak sokba kerülhet az elhullajtott két pont, mert a végelszámolásnál kiderülhet, hogy emiatt marad le a felsőházi rájátszást biztosító 6 . helyről, de a kolozsváriak sem lehetnek elégedettek, mert esélyt adtak a fő üldöző FCSB-nek a felzárkózásra (a bukaresti rivális hétfő este játszik az utolsó előtti Academica Clinceni-nyel, amelyet ráadásul a FCSB-mágnás Gigi Becali „tartalékcsapatának” neveznek).

Liga 1, 24. forduló: Medgyesi Gaz Metan–Kolozsvári CFR 0–0; pénteken játszották: Astra Giurgiu–Chindia Târgoviște; a további program, vasárnap: Sepsi OSK–Poli Iași (14.30), Voluntari–Dinamo, Viitorul–Universitatea Craiova, hétfő: Botoșani–Hermannstadt, FSCB–Academica Clinceni. Az élmezőny: 1. CFR 48 pont / 24 meccs, 2. FCSB 42/23, 3. Craiova 40/23, 4. Astra 40/24 … 6. Medgyes 37/24.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?