Női kézilabda-BL: a román bajnok ellen győzött a címvédő

A címvédő Győri Audi ETO 29–20-ra nyert a Râmnicu Vâlceán a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének harmadik fordulójában, szombat délután.

A győriek közül ezúttal is a sérülés után gyógyuló norvég Kari Aalvik Grimsbö és Görbicz Anita hiányzott.

Jobban kezdtek a hazaiak, az ETO a tizedik percben vezetett először. A Vâlcea az első félidő utolsó nyolc percében nem talált be, ezt a Győr egy 4–0-s sorozattal használta ki. A pontatlan lövések miatt alacsony volt a színvonal, a hazaiak tíz, a vendégek 15 lövést rontottak, mégis utóbbiak vezettek 10–6-ra.

Az első felvonás utolsó két gólját, majd a második félidő első három győri találatát is a norvég Veronica Kristiansen szerezte, vezérletével tartotta előnyét az ETO. Kiss Éva a folytatásban is jól védett, erre alapozva a címvédő 22–15-re elhúzott, és végül kilenc góllal nyert idegenben.

A mezőny legeredményesebb játékosa Kristiansen volt kilenc találattal. A két csapat 15. alkalommal játszott egymással, hat román siker és egy döntetlen mellett nyolcadszor nyert a Győr.

A veretlenül csoportelső győriek február 23-án a francia Brest Bretagne otthonában folytatják szereplésüket a BL középdöntőjében.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, középdöntő, 2. csoport: SCM Râmnicu Vâlcea–Győri Audi ETO 20–29 (6–10). Az állás: 1. Győr 13 pont / 7 meccs, 2. Brest 11/6, 3. Buducnost 6/6, 4. Rm. Vâlcea 4/7, 5. Savenhof 2/6, 6. Krim Ljubljana 2/6 meciuri. A csoportból az első négy helyezett jut tovább. Az 1. csoportban szombat este rendezik a Ferencváros–Rosztov-Don (orosz) mérkőzést.

Kapcsolódók

Kimaradt?