Női kézi BL: Győztek a román csapatok és a Győr

Győztek a román csapatok és a Győr, vereséget szenvedett a Fradi a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének hétvégi mérkőzésein.

Az I. főcsoportban a CSM Bukarest 32-27-re (16-14) verte a francia Metz Handball együttesét. A fővárosi csapat nagyon ráhúzott, hogy feledtesse a múlt heti kiábrándító budapesti szereplését, amikor 33-23-ra kapott ki az FTC-től.

Az első félidő viszonylag kiegyensúlyozott volt, a csapatok fej-fej mellett haladtak, a szünetben két ponttal ment a Bukarest (16-14). A második félidő elején a hazai csapat 21-15-re elhúzott, és ezzel gyakorlatilag eldöntötte a meccset, a végén öt gól volt közte, 32-27. Cristina Neagu 14 pontig ért, míg a francia csapatot Helene Sajka (7 gól) próbálta versenyben tartani.

A Ferencváros 0-5-tel nyitott Dániában, a hazaiak fordítottak, a Fradi a második félidő második felében ismét átvette a vezetést, de egy emberhátrányos helyzet nyomán 29-27-re elveszítette a mérkőzést a Team Esbjerg ellen.

Eredmények:
CSM Bukarest - Metz Handball (francia) 32-27
Team Esbjerg (dán)-FTC-Rail Cargo Hungaria 29-27
Rosztov-Don (orosz)-Vipers Kristiansand (norvég) 33-26

A ranglistát a Metz Handball és a Team Esbjerg vezeti 8-8 ponttal, a 7 pontos Rosztov Don, az 5-5 pontos Vipers Kristiansand és CSM Bukarest, és a 3 pontos FTC-Rail Cargo Hungaria előtt. Az csoport első négy helyezettje bejut a negyeddöntőbe.

A következő forduló párosítása:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Rosztov-Don (febr. 8.)
Vipers Kristiansand - CSM Bukarest (febr. 8.)
Metz Handball - Team Esbjerg (febr. 9.)

A II. főcsoportban a Râmnicu Vâlcea sima, 17-23 (7-15) arányú győzelmet aratott svéd Savehof fölött.

A csoport másik mérkőzésén az eddig veretlen Győri Audi ETO KC egy viszonylag szoros mérkőzésen 26-24-re (15-12) legyőzte a montenegrói Buducsnosztot, és ezzel nagy lépést tett továbbjutás felé.

Eredmények:
Savehof (svéd) - Râmnicu Vâlcea 17-23
Győri Audi ETO KC- Buducsnoszt (montenegrói) 26-24
Krim Ljubljana (szlovén) - Brest Bretagne (francia) 25 - 29

A ranglistát a Győri Audi ETO KC és a Brest Bretagne vezeti 11-11 ponttal, a 6 pontos Buducsnoszt, a 4 pontos Râmnicu Vâlcea és a 2-2 pontos Savehof és Krim Ljubljana előtt. Az csoport első négy helyezettje bejut a negyeddöntőbe.

A következő forduló mérkőzései:
Rîmnicu Vâlcea - Győr (febr. 8.)
Buducsnoszt - Ljubljana (febr. 8.)
Brest Bretagne - Savehof (febr. 9.) 

Kapcsolódók

Kimaradt?