Liga 1: a legfontosabb rangadóval folytatódik a bajnokság

Pénteken este 20 órakor a CSU Craiova–Medgyesi Gaz Metan mérkőzéssel megkezdődik a labdarúgó Liga 1 23. fordulója, a tavaszi szezon első összecsapása.

Talay decemberben, amikor a bajnokság huszonkét forduló után félbeszakadt a Kolozsvári CFR állt a tabella élén 44 ponttal. A második helyre 40 ponttal az Astra Giurgiu ért oda, a dobogó harmadik fokára pedig a gyenge kezdés után feljavuló játékot mutató FCSB állhatott fel 39 ponttal. A téli átigazolási időszakban nagy változások egyetlen csapat tájékán sem történtek. De vegyük sorra őket.

A bajnoki címvédő Kolozsvári CFR számára a két legfontosabb fejlemény házon belül történt: elsősorban az, hogy a csapat edzője, Dan Petrescu leghosszabbította szerződését, másodsorban pedig az, hogy visszatért a korábban egészsügyi problémákkal küszködő George Țucudean.

Három új igazolásról is beszámolhatunk, a román válogatott Alex Chipciu az Anderlecht Brüsszeltől, a 21 éves Denis Ciobotariu a Bukaresti Dinamótól, a 20 éves Cristian Paleoca a Tordai Arieșultól érkezett a Fellegvárra. Sokkal többen távoztak viszont a vasutas csapattól: Emmanuel Culio (Quilmes), Răzvan Horj (Academica Clinceni), Sebastian Mailat (Kolozsvári U), Andrei Mureșan (Kolozsvári U), Rareș Ispas (Resicabányai CSM), Cosmin Vâtcă, Andrei Peteleu, Alexandru Pașcanu (FC Voluntari, kölcsönbe), Robert Tambe.  

A tabella második helyén álló Astra Giurgiu négy játékost igazolt a téli szünetben: Miguel Santos a Clincenitől, Raoul Baicu a Craiovától, Takajuki Szeto az FK RFS-től, Kehinde Fatai pedig a Dinamo Minszktől érkezett a Duna-parti csapathoz.  A bukaresti FCSB három játékossal kötött szerződést a téli szünetben, a 21 éves Darius Olarut a Medgyesi Gaz Metantól, Andrei Miront a FC Botoșani csapatától, Andrei Tănasă-t pedig a Poli Iașitól szerzett meg Gigi Becali csapata. 

A román élvonal másik „magyar csapata”, a Sepsi OSK négy játékost hozott és ötöt küldött el az átigazolási időszakban. Két játékost Magyarországról „honosított vissza” a háromszéki együttes, Fülöp Lóránt a Puskás Akadémiánál, Kovács Lóránt pedig az Újpestnél töltött időszak után jön vissza a hazai bajnokságba. Mellettük új fiú még Daniel Celea (CS Mioveni) és Anass Achahbar (FC Dordrecht). A távozók listája egy kicsit hosszabb, Hilal Ben Moussa (Emmen), Dylan Flores, Oumar Diakhite (Aves), Hugo Konongo, Horațiu Moldovan (Ripensia) számára végetért a háromszéki kaland. 

Labdarúgó Liga 1, a 23. forduló mérkőzései
CSU Craiova–Medgyesi Gaz Metan (péntek, 20:00)
Academica Clinceni- FC Voluntari (szombat, 13:00)
Nagyszebeni FC Hermannstadt–Sepsi OSK (szombat, 15:00)
Bukaresti Dinamo–Astra Giurgiu (szombat, 20:00)
Chindia Târgoviște–FC Botoșani (vasárnap, 17:00)
Kolozsvári CFR–FCSB (vasárnap, 20:00)
Poli Iași–FC Viitorul (hétfő, 20:00)

Kapcsolódók

Kimaradt?