Aus. Open: Novak Djokovics „kivégezte” a sérült Roger Federert

Novak Djokovics három szettben győzött Roger Federer ellen és ezzel bejutott az Australian Open döntőjébe.

26-23-ra vezetett Djokovics a két sztár párharcában az 50. meccs előtt, amelynek az volt a nagy kérdése, a negyeddöntőben sérülten játszó Federer hogy teljesít majd az elődöntőig nála sokkal simábban eljutó rivális ellen.

Hektikusan kezdődött a meccs, Federer egy egészen pazar fonákegyenessel elvette Djokovics adogatását, ezzel 2:0-ra meglépett, de a szerb egyből visszabrékelt. A negyedik játékban Federer ismét két bréklabdához jutott, és az egyiket kihasználva megint nagyon kedvező helyzetbe került.

5:3-nál a játszmáért adogatott, de Djokovics megrázta magát, nullára vette el az adogatását, és végül a rövidítés döntött, amelyben a szerb nem ismert kegyelmet, mindössze egy pontot engedélyezett Federernek. A hússzoros Grand Slam-győztes svájcinak ezzel jelentősen csökkentek az esélyei, mert azt sejteni lehetett, hogy kettőjük közül Djokovics van jobb fizikai állapotban.

A második játszmában 5:4-ig mindenki hozta a saját adogatójátékát, aztán Djokovics brék- és szettlabdához juttott, Federer egy rövidítéssel próbált pontot csinálni, de a szerb befutotta, és zseniálisan elütött mellette, aztán jöhetett a diadalittas üvöltés, hiszen már 2-0-ra vezetett.

A harmadik játszma hatodik játékában Federer 40:15-re állt, mégis brékelni tudott Djokovics, aki ezt az előnyt megtartotta a játszma végéig, így készülhet a döntőre, amelyben Dominic Thiem vagy Alexander Zverev lesz az ellenfele.

Djokovics pályafutása 26. GS-döntőjére készül, ebből a nyolcadikat játssza Ausztráliában.

Eredmények, férfi elődöntő:
Djokovics (szerb, 2.) – Federer (svájci, 3.) 7:6 (7-1), 6:4, 6:3

Kapcsolódók

Kimaradt?