Fed-kupa: Románia a tartalékok tartalékaival áll ki Oroszország ellen

Ana Bogdan (WTA 98), Irina Bara (WTA 160), Gabriela Ruse (WTA 183), Raluca Olaru (WTA 48. párosban) és Jaqueline Cristian (WTA 209) - ez lesz román női tenisz Fed-kupa válogatott összeállítása az Oroszország elleni összecsapáson. A mérkőzést a kolozsvári BT Arénában rendezik február 7-8-án és a győztes részt vehet az április április 14. és 19. közötti, 12 csapatos finálén, amelyet a budapesti Papp László Arénában rendeznek. 

Komoly csalódást okozott a női tenisz erdélyi kedvelőinek Florin Segărceanu, a román női tenisz Fed-kupa csapat szövetségi kapitánya a kedden nevesített, február 7-8-án a kolozsvári BT Arénában Oroszország ellen pályára küldött csapatával, ugyanis hiányzik a nézsorból a világranglista 3. helyén álló Simona Halep.

„Nagyon nehéz összecsapás elő nézünk, és sajnos nem tudunk a legjobb felállásban kiállni. Ez számomra is nagy csalódás, de meg kell értenünk, hogy a tenisz elsősorban egyéni sport és a játékosoknak a saját érdekeiket kell szem előtt tartaniuk” - fogalmazott Florin Segărceanu. Ugyanakkor hozzátette: a generációváltást mindenképpen végre kellett volna hajtani egy pár év múlva, és így most alkalma lesz egy olyan, fiatalabb összeállítású csapatot tesztelni, amely a válogatottban is bizonyíthatja, hogy készen áll a nemzetközi megmérettetésre.

A román csapat összeállítása: Ana Bogdan (WTA 98), Irina Bara (WTA 160), Gabriela Ruse (WTA 183), Raluca Olaru (WTA 48. párosban) és Jaqueline Cristian (WTA 209).

A kolozsvári BT Arénában rendezett Románia-Oroszország találkozó első napján, február 7-én 16 órai kezdettel két egyéni mérkőzést játszanak. Másnap, február 8-án 14 órai kezdettel a párosok csapnak össze majd - amennyiben szükséges - további két egyéni mérkőzés közetvezik. A párharc három nyert mérkőzésnál dől el.

Az újjászervezett Fed-kupa 12 csapatos fináléját április 14. és 19. között rendezik meg a budapesti Papp László Arénában, ahol a biztos résztvevőkhöz - a házigazda magyarok, az idén döntős ausztrálok és franciák, valamint a szabadkártyás csehek - a február 7-8-án rendezett selejtezők nyertesei csatlakoznak. .

Az összdíjazás 12 plusz 6 millió dollár: előbbiből a játékosok, utóbbiból a szövetségek részesülnek.

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?