Australian Open: Fucsovics szettelőnyről kikapott Federertől

Remek játékkal indított Fucsovics Márton az Australian Open vasárnapi nyolcaddöntőjében Roger Federer ellen, az első szettet meg is nyerte 6-4-re, de a következő háromban már kijött a tapasztalatbeli tudás, és a svájci kvalifikálta magát a negyeddöntőbe.  

Teltház előtt játszottak a játékosok a legendás Rodney Laver nevét viselő arénában. Az első szett jól indult Fucsovics Márton számára, sikerült a mérleget a maga oldalára billentenie, és 3-3-nál elvennie Federer adogatását. Ezt a breaket sikerült megőriznie, így az első szettet a magyar játékos nyerte.

 

A második szettben rögtön a második játékban breakelőnybe került a svájci. Az ötödik játékban re- break labdája volt a magyarnak, de ezt nem sikerült értékesítenie. Valószínű ez volt az a pont, amikor Fucsovics mélypontra került és játéka elszürkült. A második szett a svájci neve mellé íródott.

A harmadik és negyedik játéknak a forgatókönyve nem sokban tért el a másodikétól. Federer játékán látszott a rutin, egész végig a kezében tartotta a mérkőzést. Fucsovics a harmadik szettben ellenfele 4-1-es vezetésénél elvette Federer adogatását, de ez kevésnek bizonyult, mert utána sajátját veszítette el.

A negyedik játékrészben Fucsovics Márton nem tehetett már semmit a svájci bajnok ellen, Federer 11 nyerőt ütött, így beállítva a harmadik szett végeredményét (6-2).

Az ausztráliai turné nyolcaddöntőjének legnagyobb meglepetését Tennys Sandgren amerikai teniszező okozta, amikor négy szettben kiejtette a rutinos olasz Fabio Fogninit.

Simona Halep hétfőn hajnalban játszik a belga Elise Mertens ellen, a turné legjobb nyolc játékosa közé kerüljön.

Australian Open, nyolcaddöntő, férfi egyéni:
Milos Raonic-Marin Cilic (6:4,6:3,7:5)
Diego Schwartzman-Novák Djokovics (3:6,4:6,4:6)
Tennys Sandgren-Fabio Fognini (7:6,7:5,6:7,6:4)
Fucsovics Márton-Roger Federer (6:4,1:6,2:6,2:6)
Női egyéni:
Maria Sakkari-Petra Kvitova (7:6,3:6,2:6)
Cori Gauff-Sofia Kenin (7:6,3:6,0:6)
Ashley Barty- Alison Riske (6:3,1:6,6:4)
(Nyitókép: AFP/Nemzeti Sport)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?