Visszavonul Sir Alex Ferguson

A Manchester United szerda délelőtt a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a klub történetének legeredményesebb menedzsere, Sir Alex Ferguson a szezon végén visszavonul.

„Az angol futball történetének legeredményesebb menedzsere a West Bromwich Albion elleni május 19-i mérkőzésen búcsúzik el, és csatlakozik a klub vezetéséhez” – olvasható a közleményben.

„Sokat gondolkoztam a visszavonuláson, és ez olyan döntés volt, amit nem volt könnyű meghozni. Ez a helyes időpont. Fontos volt, hogy akkor hagyjam ott a csapatot, amikor a lehető legerősebb formájában van és úgy gondolom, most ez a helyzet. A bajnokságot nyerő keret minősége, az életkorok kiegyensúlyozottsága jó alapot nyújt a sikerek folytatásához, míg a fiatal hátország struktúrája biztosítja, hogy a klub a legfényesebbek egyike marad” – indokolta döntését a csapat irányításáról 1986 után lemondó szakember.

„A képzési lehetőségeink az egész sportvilág területén kiemelkedőek és az otthonunk, az Old Trafford elismerten a világ egyik vezető sportközpontja. Előre tekintve, boldog vagyok átvehettem mind a klubigazgatói, mind a nagyköveti pozíciót. Ezekkel a tevékenységekkel – a többi más elfoglaltságommal együtt – koncentrálok a jövőre. Köszönetet kell mondanom a családomnak, a szeretetük és a támogatásuk létfontosságú volt számomra. A feleségem, Cathy az egész karrierem során kulcsfigura volt” – olvashatók Ferguson szavai.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?