Australian Open: sima győzelemmel jutott be Halep a harmadik fordulóba

Bejutott csütörtökön Simona Halep az ausztráliai nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójába, miután két szettes győzelmet aratott Melbourne-ben a brit Harriet Dart felett.

A román lány ellenfele 173. a WTA-világranglistán, és a selejtezőkből került a főtáblára (WTA-173). Az első szettben Halep adogatása nem igazán működött, de ez végül a brit lány ellen nem jelentett hátrányt, mivel mindhárom break-labdáját sikerült értékesítenie, így az első játékrészt 6-2-re megnyerte.

A második szett forgatókönyve hasonlított az elsőhöz, a negyedik kiemelt román teniszező breakkel indított, de az adogatásai már jelentősen jobbak voltak. Halep azonban 5-1-es állásnál zsinórban négy játékot elveszített. Harriet Dart 5-4-nél több meccslabdát hárított, de végül a második szett  eredménye 6-4 lett román lány javára.

A következő fordulóban az amerikai Collins Danielle Rose (WTA25) vagy a kazakh Julija Putyinceva (WTA38) lesz Halep ellenfele. Ha ezt az akadályt is jól veszi, akkor a nyolcaddöntőben a belga Elise Mertens (WTA17) vagy az alig húszéves fiatal amerikai tehetség, Cartan Bellis (WTA600) ellen léphet pályára.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?