Jégkorong Erste Liga: vereséget szenvedett a Sportklub a középszakasz nyitányán

Kétgólos vereséget szenvedett hazai pályán az alapszakasz-győztes csíkszeredai csapat a nagy rivális Brassói Corona ellen kedden este. A vendégek kiváló helyzetkihasználásuknak és fegyelmezett játékuknak köszönhetik a sikert, míg a Sportklubnak semmi sem sikerült ezen az estén.

Telt ház várta az erdélyi csapatok újabb rangadóját a Vákár Lajos Műjégpályán. A hangulatot hamar igyekezett elrontani a vendégalakulat, akik Bíró Gergő révén már a hetedik percben előnybe kerültek (0-1). A harmad végéhez közeledve Becze és Pyett kiállítása révén kettős emberelőnybe került a Brassó, ám nem tudtak élni a lehetőséggel. Beczét egy perccel a dudaszó előtt újra kiállították, ám az eredmény nem változott.

A második játékrészben megduplázta az előnyét a vendég együttes: Péter Balázs szép szóló végén szerezte a sárga-kékek második találatát (0-2). Összezavarodott a Sportklub a második bekapott gól után, sok volt a pontatlanság, hiányzott a pontos összjáték, sok hibával építették a támadásaikat Beczéék. Ha mégis eljutottak helyzetig, a kitűnő napot kifogó Tőke állta útját a hazai gólszerzésnek. A brassói hálóőr egészen a 45. percig kitartott, ekkor Brophey villant és vágott a bal oldalról óriási gólt a vendéghálóba

A találkozó hajrájában kétszer is emberelőnybe került a Sportklub, ám nem tudták kihasználni a létszámfölényt, sőt, az 59. percben, hazai kapuslehozatalt követően Trancă végleg eldöntötte a három pont sorsát (1-3). A Brassó győzelmével máris egy gólra közelítette meg az Erste Liga felsőházának táblázatán riválisát.

Címlapfotó forrása: Csíkszeredai Sportklub Facebook

Jégkorong Erste Liga, középszakasz
Csíkszeredai Sportklub–Brassói Corona 1–3 (0–1, 0–1, 1–1)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya 1950 néző
Gólszerzők: Brophey (45.p.), illetve Bíró G. (7.p.), Péter (28.p.) és Trancă (59.p.)
Kapura lövések száma: 38–23
Büntetőpercek: 10, ill. 10 perc

Kapcsolódók

Kimaradt?