Félpályán túlról kapott gólt a Kolozsvári „U”

Kiütéses vereséget szenvedett még szombaton a másodosztályú Kolozsvári Universitatea labdarúgócsapata az NB I-es Debreceni VSC elleni edzőmeccsen: az eredménynél (5–1 a hazaiaknak) azonban sokkal nagyobb szenzáció, hogy a vendéglátók a felezővonalon túlról szerezték az egyik gólt.

A vendégek jutotta vezetéshez a hétvégi találkozón, de a hajdúságiak a szünet előtt egyenlítettek, majd a második félidőben „leseperték” a pályáról a kolozsváriakat.

A negyedik gólt Haris Attila 50-60 méterről lőtte a vendégek kapujába. „Hirtelen ötlet volt, igazából fel sem néztem előtte – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a DVSC 22 éves védekező középpályása. – A térfelünkön járatta az ellenfél a labdát, amit váratlanul megszereztem, és mivel addig ott passzolgattak, gondoltam, biztosan kinn állhat a kapusuk is. Egy pillanat alatt döntöttem, és vakon ellőttem a labdát, szerencsére bejött a számításom, a labda pedig éppen oda ment, ahová mennie kellett.”

Itt megnézheti a nem mindennapi találatot:

 

Haris Attila a sportlapnak azt mondta, nem sokat számít neki a szépségdíjas megoldás. „Tényleg gyönyörű gól lett, de mivel nem tétmeccsen született, nem tulajdonítok neki túl nagy jelentőséget. Jobban örülnék annak, ha két méterről találnék be az üres kapuba, de bajnoki mérkőzésen” – vallotta be.

(Nyitókép: Haris Attila | Fotó: Nemzeti Sport)

Kapcsolódók

Kimaradt?