Tenisz: Simona Halep ismét a harmadik a világranglistán

Múlt héthez képest egy helyet előre lépett és ismét a harmadik pozíciót foglalja el Simona Halep a profi női teniszezők világranglistáján, amelyet hétfőn frissített a szakszövetség (WTA).

A román teniszező ismét helyet cserélt a tabellán a japán Naomi Oszakával. A két teniszezőt kevesebb mint száz pont választja el egymástól, ám ez a különbség nőhet amiatt, hogy Oszaka a melbourne-i címvédő.

A világranglistát – tekintélyes előnnyel – továbbra is az ausztrál Ashleigh Barty vezeti. A második helyen a cseh Karolina Pliskova áll, akinek mindössze 400-zal van több pontja, mint Halepnek.

Simona Halepen kívül két román teniszező szerepel még az első száz között: Sorana Cîrstea a 74., Ana Bogdan pedig a 98. helyet foglalja el.

Párosban a román teniszezők közül Monica Niculescu a 47., Raluca Olaru a 48., Irina Begu a 77., Irina Bara a 86. helyen áll. A magyar Babos Tímea tartja negyedik helyét.

Bogdan és Fucsovics bejutott az Australian Open második fordulójába

Bejutott Ana Bogdan a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójába, miután hétfőn 6:2, 7:6 (5), 6:4 arányban legyőzte a cseh Barbora Strycovát.

Cîrsteának 1 óra 43 percre volt szüksége, hogy legyőzze a 32. helyen kiemelt Strycovát 6:2, 7:6 (5) arányban. A román teniszező 128.000 ausztrál dollárt és 70 WTA pontot kap eddigi teljesítményéért, és a következő fordulóban az amerikai csodagyerek, Cori Gauff lesz az ellenfele, aki 7:6 (5), 6:3-mal búcsúztatta a „veterán” amerikai Venus Williamst.

A világranglistán 67. helyen álló Fucsovics Márton kiejtette a 13. helyen kiemelt kanadai Denis Shapovalovot, és a 3:6, 7:6 (9–7), 1:6, 6:7 (3–7)-es eredménnyel bejutott a második fordulóba.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?