Erste Liga: győzött a Csíkszeredai Sportklub az alapszakasz utolsó mérkőzésén

A Debreceni EAC látogatott a Vákár Lajos Műjégpályára az Erste Liga alapszakaszának utolsó csíkszeredai mérkőzésén. A Sportklub győzelemmel hangolt csütörtök este a január 21-én induló középszakaszra, egy góllal jobbnak bizonyult alföldi riválisánál.

 A vendégek számára volt igazán tétje a csütörtök esti mérkőzésnek: a DEAC új lépett jégre, hogy győzelme esetén elérheti az alapszakasz 4. helyét. A 9. percben meg is szerezték a vezetést a vendég fekete-fehérek: Novotny talált be némileg szerencsés körülmények között. A harmad végén Rokaly Szilárd egyenlített. Jobban játszott a második harmadban ellenfelénél a Sportklub, a meccs felénél Sándor találatával át is vette a vezetést.

A harmadik játékrész elején a csíkiak Farkas és Kuljash góljaival 4-1-re megléptek, Hári Norbert még visszahozta a DEAC reményeit, az 54. percben Léránt René emberhátrányos találatával pedig egygólosra csökkent a debreceniek hátránya. Az utolsó percben vendégek lehozták a kapusukat, ám egyenlíteniük nem sikerült.

A játéknap másik mérkőzésén:

  • Fehérvári Titánok Brassói Corona 3–2 (hosszabbítás után)

     

Vezetőedzői nyilatkozatok:

Jason Morgan, Csíkszeredai Sportklub: „Fontos volt, hogy jól zárjuk az alapszakaszt és visszatérjünk ahhoz a jól felépített játékunkhoz, amely korábban jellemző volt ránk. A Fehérvár ellen a meccs második felére jött ez elő, míg ezúttal az elejétől ez volt jellemző ránk. Tudtuk, hogy jó képességű csapattal találkozunk, amely gyorsan vált védekezésből támadásba, és kihasználja a hibákat. Ez történt most is. 4-1 után feljöttek, de sikerült végül összezárni. Örvendek, hogy szép gólokat lőttünk, örvendek Sándor és Farkas góljának, csakúgy, mint Szamankov kiegyensúlyozott teljesítményének.”

David Musial, DEAC: „Négy hiányzó játékosunk volt, ennek ellenére úgy érzem, jó meccset tudtunk le. A harmadik harmad elején beragadtunk, két gólt kaptunk, ez soknak bizonyult. Utána küzdöttünk becsülettel, feljöttünk, de az egyenlítő gól nem jött össze. Összességében nem volt rossz meccs.”

Címlapfotó forrása: deacjegkorong.hu

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Csíkszeredai Sportklub–Debreceni EAC 4–3 (1–1, 1–0, 2–2)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya, 1000 néző
Gólszerzők: Rokaly Sz. (17.p.), Sándor (33.p.), Farkas (42.p.) és Kuljash (43.p.), ill. Novotny (9.p.), Hári N. (45.p.) és Léránt (54.p.)
Kapura lövések száma: 46–23
Büntetőpercek: 2, ill. 4 perc

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?