Vízilabda Eb: az oroszok legyőzésével negyeddöntős a magyar női válogatott

A házigazda magyar női vízilabda-válogatott biztosította negyeddöntőbe jutását a Duna Arénában zajló Európa-bajnokság A csoportjából, miután a harmadik fordulóban - százszázalékos mérlegét megőrizve - 9-8-ra legyőzte szerdán az orosz csapatot.

A magyar válogatott pénteken az ugyancsak százszázalékos görögökkel találkozik, majd vasárnap a pont nélkül álló szerbek ellen zárja a csoportkört. Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egyetlen tokiói indulási jog szerezhető meg. Az európai csapatok közül ez csak a vb-ezüstérmes spanyoloknak van meg.

Európa-bajnokság (Duna Aréna), nők, csoportkör, 3. forduló:
    A csoport:
Magyarország-Oroszország 9-8 (4-3, 2-0, 2-3, 1-2)
Duna Aréna, v.: Dervieux (francia), Wengenroth (svájci)
gólszerzők: Keszthelyi 4, Leimeter, Gyöngyössy, Vályi, Szilágyi, Illés 1-1, illetve Gorbunova 3, Karimova 2, Tyimofejeva, Bersnyeva, Szerzsantova

Bíró Attila együttese a horvátokat 25-6-ra, a szlovákokat pedig 20-2-re győzte le, és az oroszok is két sikerrel hangoltak a szerdai csoportrangadóra.

A találkozó elején emberelőnyös orosz gólra a csapatkapitány Keszthelyi Rita ugyancsak fórból válaszolt, majd Leimeter Dóra vezető találata után kétszer is a csapatkapitány villant. Az oroszok a negyed hajrájában visszazárkóztak egy gólra.

A második nyolc percben a védekezés került előtérbe, a legtöbb támadás lövésig sem jutott el, Szilágyi Dorottya kísérleténél ugyanakkor két kapufát is érintett a labda. A holtpontról végül a hazai csapat mozdult el: Gyöngyössy Anikó centerből törte meg a több mint hatperces gólcsendet, aztán Vályi Vanda is feliratkozott az eredményes játékosok közé, majd ki is pontozódott.

A háromgólos előnyben eltöltött nagyszünet után kilenc és fél perc elteltével talált be újra az orosz együttes. A rivális ezt követően is folytatta a felzárkózást, és - mivel ebben a periódusban a magyar támadások végén csúszott be egy-egy hiba az utolsó passzoknál, illetve a lövéseknél - egyenlíteni is tudott. Csaknem kilenc perc után előbb ismét a magyar válogatott vezére, Keszthelyi, majd pedig Szilágyi lőtt az orosz kapuba.

A záró nyolc percnek így 8-6-os magyar előnyről vágtak neki a felek, az oroszok megúszásból faragták egygólosra hátrányukat, majd Illés Anna találata után az utolsó két percre fordulva újra szépítettek, és bár a hajrában támadhattak az egyenlítésért, ez nem sikerült nekik.

További eredmények

  • Horvátország-Szerbia 9-8 (2-1, 2-3, 3-3, 2-1)
  • Görögország-Szlovákia 18-2 (4-0, 4-2, 6-0, 4-0)
1. Görögország 9 pont (62-12)
2. Magyarország 9 (54-16)
3. Oroszország 6
4. Horvátország 3
5. Szerbia 0 (17-62)
6. Szlovákia 0 (6-69)

    péntek:

  • Magyarország-Görögország 20.00

    vasárnap:

  • Magyarország-Szerbia 20.00

Kapcsolódók

Kimaradt?