Jégkorong: kiütötte a Steauát Csíkszeredában a Sportklub

Feszültségektől sem mentes, ám a végeredményt tekintve tükörsima mérkőzésen győzte le hazai pályán honi riválisát a Csíkszeredai Sportklub. A két csapat játékosai többször egymásnak ugrottak, így számos kiállítást hozott az összecsapás, és négy játékosnak is idő előtt kellett hagynia a jeget mérkőzés-büntetés miatt.

A Sportklub a mérkőzés kezdetétől támadólag lépett fel, emellett a védekezésről sem feledkeztek el a hazaiak. A fegyelmezett játéknak köszönhetően az első negyedben négygólos előnyt kovácsoltak a vendéglátó kék-fehérek: Becze duplája mellett Pyett és Veshutkin találtak be (4-0).

A folytatásban nem a játék szépsége volt a főszerepben, több szabálytalanság, sportszerűtlenség tarkította az összecsapást. Utóbbiban főképp a vendégek jártak élen, amit a hazaiak többször fizikailag kívántak megtorolni. Így tett a második játékrészben Becze Tihamér is, aki Creangăt hívta keringőre. A hazai fölényt hozó összecsapás végén Becze mehetett idő előtt zuhanyozni végleges kiállítás nyomán. Két gólt azért tartogatott a középső húsz perc is: Brophey volt eredményes mindkét alkalommal (6-0).

A befejező harmad újabb két hazai találatot és további verekedéseket hozott. Brophey ért el klasszikus mesternégyest kiütésessé téve a hazai győzelmet. Eközben Farkas, majd Sándor nézeteltérése is verekedésbe torkollt ellenfelével, mindkettőjüket az öltözőbe parancsolták a játékvezetők.

Román jégkorongbajnokság, alapszakasz
Csíkszeredai Sportklub–Bukaresti Steaua 8–0 (4–0, 2–0, 2–0)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya 400 néző
Gólszerzők: Becze (7. és 15.p.), Pyett (8.p.), Veshutkin (17.p.), Brophey (31., 38., 44. és 59.p.)
Kapura lövések száma: 40–20
Büntetőpercek: 83, ill. 43 perc

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?