Simona Halep bejutott az Adelaide-i torna negyeddöntőjébe


-A A+Simona Halep idei első mérkőzésén 6:4, 7:5 arányban legyőzte kedden az ausztrál Ajla Tomljanovicot, és ezzel bejutott a 848 ezer dollár összdíjazású Adelaide-i keménypályás női tenisztorna negyeddöntőjébe.

A 28 éves Halepnek (WTA - 4.) 1 óra 37 percre volt szüksége, hogy túllépjen horvát származású ellenfelén.

A román játékos 4:1-re és 5:2-re is vezetett az első játszmában, de aztán elvesztett két játékot és Tomljanovic (26, WTA - 52) feljött 5:4-re, de Halep beerősített, és egy brékkel 6:4-re behúzta az első szettet. Halep kitűnően kezdte a második játszmát is, 2:0-ra vezetett, de Tomljanovic kiegyenlített. Halep 2-2-es állásnál három bréklabdát mentett, majd 5:5-ig mindenki hozta saját adogatását. Ezt követően a konstancai lány megnyerte szerváját, és kihasználva ellenfele tévedéseit, ismét egy brékkel, ezúttal 7:5-re a nyerte a játszmát.

Halep 7, ellenfele 4 ászt ütött, mindketten 3-3 kettőshibát vétettek.

Halep bebiztosított magának egy 22 400 dolláros csekket és 100 WTA pontot. A romániai lány a negyeddöntőben az Arina Szabalenka (Fehéroroszország) és Bernarda Pera (USA) párharc győztese ellen lép pályára. A hatodik helyen kiemelt Szabalenka 5:7, 6:1, 7:5 arányban győzte le kedden a tajvani Hszie Su-vejt, míg Bernarda Pera a cseh Barbora Strycovát búcsúztatta 7:6 (6), 6:3-mal. 

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X