Dakar-rali: a spanyol Barreda nyerte a hetedik szakaszt

A spanyol Joan Barreda (Honda) nyerte az idén először Szaúd-Arábiában zajló Dakar-rali hetedik etapját a motorosok mezőnyében, a szatmárnémeti Gyenes Emánuel a 29. helyen végzett. A viadalt beárnyékolta a portugál Paulo Goncalves halála.

Joan Barreda 4 óra 37 perc 45 másodperces idővel teljesítette a távot. 2 perccel és 54 másodperccel maradt le mögötte a második helyen befutó osztrák Matthias Walkner (KTM), a harmadik helyen pedig az argentin Luciano Benavides végzett, 3 perc 25 másodperces hátránnyal. Az Autonet Motorcyle Team pilótája, Gyenes Emánuel (KTM) a 29. helyen ért célba, 34 perccel és 56 másodperccel a győztes után.

Összetettben továbbra is az amerikai Ricky Brabec (Honda) vezet, a második helyen a chilei Pablo Quintanilla (Husqvarna), a harmadikon a szintén chilei Jose Ignacio Cornejo (Honda) áll. Gyenes összetettben a 33. pozíciót foglalja el.

A Dakar-rali hetedik etapján egy halálos baleset is történt: a portugál Paulo Goncalves (Hero) a mért szakasz 276. kilométerénél bukott, kórházba szállították, az orvosok azonban csak a halál beálltát tudták megállapítani. A 40 éves sportoló 2006 óta résztvevője a világ leghíresebb tereprali-viadalának, négy alkalommal az első tíz között végzett.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?