Jégkorong Erste Liga: kétgólos Sportklub-vereség Dunaújvárosban

Az alapszakasz dobogójára felkapaszkodni igyekvő Dunaújvárosi Acélbikák otthonában lépett pályára a Csíkszeredai Sportklub pénteken este. Az intenzív, harcos jégkorongot hozó mérkőzésen a helyzeteivel jobban gazdálkodó hazai csapat otthon tartotta a bajnoki pontokat.

Jó iramú jégkoronggal indult a mérkőzés és ez a lendület megmaradt a mérkőzés végéig, becsülettel odatették magukat a csapatok. A nyitó harmad 15. percében Somogyi passzából Silló Arnold talált be közelről megszerezve a vezetést a DAB-nak (1-0). A játékrész végén 4 a 3 ellen játszhattak a csíkiak, akik kihasználták a lehetőséget és Kurtis McLean góljával egyenlítettek (1-1).

A második felvonás első perceiben a Sportklub újabb gólt ért el, ám a lövés előtt ütköztek a hazai kapussal, ezért videózást követően érvénytelenítették a találatot. A 28. percben újra a dunaújvárosiak vezettek, Turcotte duplázta meg maga és csapata góljainak számát (2-1). Három perccel a játékrész vége előtt egyenlített a Sportklub: Bíró Tamás passza után Farkas Tamás betört a hazai kapu elé, ahol fonákkal meglepte Hughsont.

Másfél perc telt el a harmadik harmadból, amikor újra vezettek az Acélbikák: Mazurek kotorta be közelről a korongot (3-2). A 48. percben újra lefordult ellenfeléről a DAB, Dansereau remek passzába Turcotte szúrt bele (4-2).A végjátékban lehozta a kapust a csíkiak szakvezetése, ám nem sikerült újra felzárkózni. A mérkőzésen a lehetőségeit jobban kihasználó dunaújvárosiak megérdemelten gazdagodtak három ponttal, míg a Sportklub támadójátékának hatékonysága ezúttal elmaradt a szezonban megszokottól.

Címlapfotó forrása: Dunaújvárosi Acélbikák Facebook

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Dunaújvárosi Acélbikák–Csíkszeredai Sportklub 4–2 (1–1, 1–1, 2–0)
Dunaújváros, 600 néző
Gólszerzők: Silló (25. és 42.p.), Turcotte (28. és 48.p.), ill. McLean (19.p.) és Farkas (37.p.)
Kapura lövések száma: 36–56
Büntetőpercek: 22, ill. 14 perc
További pénteki eredmények:
Brassói Corona-Újpesti TE 3–6
Gyergyói Hoki Klub FTC-Telekom 1–3
Debreceni EAC-Hokiklub Budapest 4–1
Fehérvári Titánok Schiller-Vasas HC 6–3

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?