Tízezer lejes bírságot szabott ki a Diszkriminációellenes Tanács a Bukaresti Dinamóra

Tízezer lejre bírságolta a Diszkriminációellenes Tanács a bukaresti Dinamó labdarúgócsapatot szurkolói magyarellenes magatartása miatt. 

A kivizsgálásra a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat panasza alapján került sor annak apropóján, hogy tavaly február 9-én Sepsiszentgyörgyön került sor a Sepsi OSK és a Dinamo Bukarest labdarúgó-mérkőzésre. Ez alatt a bukaresti csapat szurkolói folyamatosan a „Kifelé a magyarokkal az országból!” szlogent skandálták, valamint egy molinót függesztettek ki, amin a következő szerepelt: „Csak Románia, csak Dinamo Bukarest, autonómia nélkül a román földeken”.

A mérkőzés alatt a Dinamo csapat szurkolói több alkalommal petárdákat dobtak át a Sepsi OSK csapat szurkolói közé. Egyik bukaresti szurkoló egy Sepsi OSK zászlót is megpróbált ellopni, de a csendőrség sikeresen megállította. A Dinamo szurkolók a hazavezető útvonalon több településen lefestették a magyar helységnévtáblákat.

Benkő Erika, a Mikó Imre Jogvédő Szolgálat vezetője közölte: „Nem tolerálhatjuk, hogy a mérkőzéseken a magyarokat megfélemlítő rigmusokat használjanak az ellenfél szurkolói, ahogy azt sem, hogy uszító feliratokkal üzenjenek nekünk. Minden eszközzel fel kell lépnünk a sporthuliganizmus ellen. Ki tudja meddig fokozódhat a helyzet, ha nem lépünk közbe” – jelentette ki Benkő Erika. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?