Férfi kosár: kolozsvári győzelem az év utolsó erdélyi rangadóján

Kiütéses győzelmet (83-64) aratott szombaton este a Kolozsvári U-BT a férfi kosárlabda Román Kupa negyeddöntőjében a Nagyszebeni CSU ellen, és ezzel óriási lépést tett a Final Four felé.

Mintegy 3500 néző - egy 100 fős vendégtábor - látogatott ki szombaton délután a Szamos-parti BT Arénába, hogy megtekintse az év utolsó erdélyi rangadóját a Kolozsvári U-BT és Nagyszebeni CSU között a Román Kupa negyeddöntőjében. A mérkőzésre egy héttel azután került sor, hogy az országos bajnokság 11. fordulójában Mihai Silvășan tanítványai 77-71-es győzelemmel tértek haza Szebenből.

Dan Fleșeriu visszavágásra kiéhezett játékosai kezdték jobban a mérkőzést, Chris Cooper és Steward kosaraival hamar elhúztak 10-3-ra. Mivel lassan-lassan a hazaiak is elkezdték a pontgyártást az első negyed 16-16-os állásnál ért véget.

A második negyedben aztán az U-BT „állva hagyta” riválisát, Planinic játéka látványosan feljavult a palánkok alatt és a padról érkezők is sokkal hasznosabban játszottak.

A második félidő elején a szebeniek megpróbáltak visszajönni a tabellán, de Philmore minden kosarára jött egy válasz Richardtól és a legnagyobb izgalmat az okozta, hogy vállára megsérült Karlo Zganecet kórházba kellett szállítani. 

Az U-BT a 83-64-es végeredmény megnyugtató előnyéről utazhat majd január 15-én a nagyszebeni visszavágóra, ahol a sárga-kékeknek minden össze kellene jöjjön ahhoz, hogy 19 pontos hátrányukat ledolgozzák és bejussanak a Final Fourba.

Román Kupa, negyeddöntő
Kolozsvári U-BT-Nagyszebeni CSU 84-63
Bukaresti Steaua-Bukaresti Dinamo 83-78
Temesvári CSM-Pitesti CSMU (vasárnap, december 29, 17:00)
Nagyváradi CSM-SCMU Craiova (hétfő, december 30, 19:00)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?