Díszpolgárrá avatták Simonyifalván Zsóri Dánielt

Díszpolgárrá avatták szülőfalujában, az Arad megyei Simonyifalván Zsóri Dánielt, a MOL Fehérvár FC Puskás-díjas labdarúgóját. A fiatal csatár családi körben, odahaza tölti a karácsonyt, a községi önkormányzat pedig ezt kihasználva nagyszabású ünnepséget szervezett, amelyen átadták a kitüntetést, amelynek odaítéléséről rögtön a szeptemberi FIFA-gála eredményhirdetése után döntöttek.

Rokonok, szomszédok, gyerekkori barátok gyűltek össze az Arad és Bihar megye határán fekvő Simonyifalva kultúrotthonában, hogy köszöntsék a falu büszkeségét, az év legszebb góljáért járó Puskás-díj idei kitüntetettjét, Zsóri Dánielt. A milánói Scalában tartott FIFA-gálán sem izgult ennyire, mint a családtagok és ismerősök előtt – vallotta be a fiatal labdarúgó a díszpolgári cím átvétele után.„Nagyon izgultam, és meglepődtem, hogy milyen sokan eljöttek. De ahányszor hazajövök, mindig feltöltődve megyek vissza. Sokat jelent nekem a család, soha nem felejtem el, honnan indultam, és hová jutottam. A Puskás.díj is anyáéknál van, most megtekinthető, ezen a rendezvényen. Itthon van a legjobb helyen” – nyilatkozta Zsóri Dániel.

A Körös-közben található Simonyifalvának irodalmi személyiségek, oktatás- és közösségszervezők öregbítették eddig a hírnevét, de a Puskás-díj elnyerésével egy 19 éves futballista tette világhírűvé 800 lelkes, több mint 90 százalékban magyarok lakta partiumi települést. Ezt ismerték el a díszpolgári címmel – mondta Haász Tibor községi polgármester.

„Ha más téren, mondjuk művészetben ért volna el ilyen kimagasló teljesítményt, akkor is megérdemelné, mert büszkék kell legyünk azokra, aki a falu hírnevét növelik” – jelentette ki az elöljáró.Az ünnepségen Zsóri Dániel szüleit, Szilárdot és Dalmát is köszöntötték. Édesanyja elmondta: az ilyen megható pillanatokban éppoly nehéz az anyai szív, mint amikor alig 11 évesen elengedte fiát a békéscsabai futballakadémiára.

Zsóri Dániel idén februárban, még a Debreceni VSC játékosaként a Ferencváros ellen állt be csereként élete első felnőtt NB I-es meccsén, és a lefújás előtti pillanatokban 15 méterről látványos mozdulattal, ollózva rúgott gólt, amellyel csapat 2–1-re megnyerte a meccset.

Zsóri Dániel a karácsonyt otthon tölti, és mint mondta, az egyik kedvencét, a nagymamája által sütött havasi kiflit is fogyasztani fogja. Január elsején tér vissza Székesfehérvárra, mert kezdődik a felkészülés az NB I tavaszi szezonjára.

Kapcsolódók

Kimaradt?