Kiállítás nyílik az öt éves Székely Labdarúgó Válogatott emlékeiből

Sporttörténeti kiállításra hívja Csíkszeredában a labdarúgás szerelmeseit a Kárpát-Medencei Sportgyűjtemény Egyesület. A hétfőn nyíló tárlaton az öt évvel ezelőtt alakult Székely Labdarúgó Válogatott emléktárgyait mutatják be.

Öt évvel ezelőtt kezdődött el a székely futballistákból álló válogatott története. Néhány lelkes fiatal összefogott, egyesületet hoztak létre, játékosokat kerestek meg és megalapították a Székely Labdarúgó Válogatottat, amely azóta számtalan mérkőzésen képviselte Székelyföldet. A barátságos mérkőzések sorát a CONIFA (magyarul: Állam Nélküli Népek Labdarúgó-szövetsége) égisze alatt lejátszott világversenyek tették teljessé.

A 2017. évi CONIFA európa bajnokságon érte el a válogatott eddigi legnagyobb sikerét, ahol harmadik helyet szerzett. Ezt a sikert hirdető érmet és még megannyi más emléktárgyat bemutat a Kárpát-Medencei Sportgyűjtemény Egyesület csíkszeredai tárlata. Mezek, csapatzászlók, fotók sora mutatja be a csapat első öt évének emlékezetes pillanatait és számos apró emlék teszi teljessé ezt az egyedi tárlatot.

A kiállítás egyben a Kárpát-Medencei Sportgyűjtemény Egyesület bemutatkozó tárlata. „Reményeink szerint egy majdani csíkszeredai állandó sportmúzeum felé vezető első lépés ez. A kiállítás január végig látható lesz előzetes bejelentkezés alapján. Szeretnénk iskolai csoportok, sportcsapatok, munkaközösségek figyelmét is felhívni sporttörténeti tárlatunkra” – áll a szervezők Maszolhoz eljuttatott közleményében.

Öt éves a Székely Labdarúgó Válogatott kiállítás
Megnyitó: 2019. december 23. 18 óra, Szent Imre Ifjúsági Központ (Csíkszereda, Petőfi u. 39.)
Főszervező: Kárpát-Medencei Sportgyűjtemény Egyesület
A kiállítás a Gyulafehérvári Caritas Szociális Ágazatának társszervezésében valósul meg.
Információ: Farkas Endre +40 755 153 986, ffendre@gmail.com, sportmuzeumerdely@gmail.com, Facebook-esemény itt.

Kapcsolódók

Kimaradt?