Női kézilabda BL: háromgólos győri előny a visszavágóra

A női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében győzelemmel kezdett a Győri Audi ETO csapata, amely 21-24-re legyőzte vasárnap otthonában a norvég Larvikot.

A magyar lányok hét elbukott kupadöntővel a hátuk mögött várhatták az újabb BL-döntő első mérkőzését. A Larvik  a Győrhöz hasonlóan hazai vereséggel és idegenbeli győzelemmel jutott a fináléba. Az idei kiírásban a középdöntőben már szerepelt egymás ellen a két csapat, akkor a győriek mindkét mérkőzésen hat-hat góllal múlták felül ellenfelüket.

A hatalmas tét rányomta a bélyegét a találkozó első perceire: az eladott labdák és védések után a haramadik percben a győri Amorim szerezte meg a döntő első gólját. A támadásban sok hibával, pontatlanul játszó vendégcsapat az első tíz percben vezetett, majd a larvikiak lerohanásból szerzett találataival 5-3-ra alakították az eredményt.

A győri emberelőny még nem hozott felzárkózást Ambros Martín csapatának, viszont a félidő közepére sikerült újból egyenlíteni (7-7). A feljavuló védekezés győri lerohanásokat hozott, amiket Radicsevics használt ki hatékonyan: sorozatban három gólt szerzett.

A Larvik időkérése jó pillanatban érkezett, a hazai játékosok megfordították a mérkőzés állását. Az utolsó tíz perc Ambros Martín időkérését, cseréket, és újabb Leganger-védéseket hozott (a norvég kapus kiválóan olvasta a győriek lövéseit – még ziccerhelyzetben is), így a magyar csapat még mindig egy-két gólos hátrányban játszott. Riegelhuth értékesítette a larvikiak megszerzett büntetőjét és tovább nehezítette a győriek dolgát Kovacsics Anikó sérülése, amit egy szabálytalan visszahúzás miatt szenvedett el. Görbicz betörése, belőtt hétméterese sem volt elég az egyenlítéshez, hiszen az utolsó (utáni) pillanatban esett norvég góllal, 13-12-es eredménnyel ért véget az első félidő.   

Már az első félidő után kijelenthető volt, hogy a szurkolási versenyt a vendégek nyerték, végig hangosan és kitartóan buzdították a csapatot. A pályán pedig folytatódott az első félidőben megismert minta, norvég leraohanások és kihagyott győri helyzetek után még emberhátrányba is került Ambros Martín csapata. Az ötödik percben már 17–13-at mutatott az eredményjelző a larvikiak javára, így győri időkérés következett.

A hátrányból ezt követően sem sikerült faragni, Leganger kapus pedig szinte extázisban védte a magyar lövéseket. Görbicz és Löke góljaival sikerült fargni a hátrányból, és úgy tűnt, a védekezés (Lunde-Haraldsen kapus és a védők jó munkájának eredményeképpen) kezdett hatékonyabbá válni.

Görbicz kihagyott egy hetest, de támadásból már sikerült egyenlíteni (17-17), sőt Löke beállóból szerzett góljával újra vezettek a győriek. Annyira jól működött a vendégek védekezése, hogy több mint tíz percig volt gólképtelen a Larvik, Sulland találata ellenére még mindig a magyar csapat vezetett. A győrieknek az utolsó percekre is sikerült megőrizni a vezetést (elsősorban Görbicz találatainak köszönhetően). Az utolsó percben Mörk büntetőből, míg a másik oldalon Amorim támadásból talált be, beállítva a 21-24-es végeredményt.

A döntő második mérkőzését (május 11-én, szombaton) tehát háromgólos előnyből várhatja a magyar csapat.

Larvik – Győri Audi ETO KC 21-24

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?