A marosvásárhelyi Szőcs Bernadettet is kitüntette a Román Asztalitenisz-szövetség

Szőcs Bernadettet, Ovidiu Ionescut és a román női válogatottat tüntették ki péntek este a Román Asztalitenisz-szövetség Buzăuban szervezett gáláján.

A marosvásárhelyi Szőcs Bernadette aranyérmet nyert a román csapattal a nantes-i Európa-bajnokságon, ezüstérmet egyéniben és ugyancsak ezüstérmet vegyespárosban a minszki Európai Játékokon, és második helyezést ért el Montreux-ben az Európa Top 16-bajnokságon.

Ovidiu Ionescu érmet nyert férfi párosban a budapesti világbajnokságon, ezüstérmet nyert vegyespárosban a minszki Európai Játékokon, ahol az ötödik helyet szerezte meg a román csapattal. A Szőcs Bernadette, Eliza Samara, Daniela Dodean Monteiro, Adina Diaconu, Irina Ciobanu (edző: Viorel Filimon) összetételű román női válogatott Európa-bajnoki címet szerzett Nantes-ban.

 

"A végső cél a 2020-as olimpiai játékok lesz, reméljük, hogy dobogón végzünk, mert az olimiai érem az egyetlen, amely hiányzik a szövetség gyűjteményéből, hisz az asztalitenisz csak 1992-től olimpiai sportág" - nyilatkozta Cristinel Romanescu, a Román Asztalitenisz-szövetség elnöke.

Az eseményen több mint 200 vendég, volt és aktív játékos, edző, klubvezető, ifjúsági és sportminisztériumi tisztviselő, szponzor vett részt.

Kapcsolódók

Kimaradt?