Európa-liga: „együtt sétált tovább” a legjobb 32 közé a Celtic és a CFR

A Kolozsvári CFR neve ott lesz hétfőn Nyonban az Európa-liga legjobb 32 csapata között, ugyanis a vasutas alakulat csütörtökön este a fellegvári Constantin Radulescu stadionban 2-0-ra legyőzte a Celtic Glasgow csapatát és 2012-2013 után ismét kijutott a csoportkörből.

Nagyon beszédes jelenet történt fél órával a Kolozsvári CFR- Celtic Glasgow mérkőzés előtt: a fellegvári Constantin Radulescu stadionban a  felcsendült a vendégcsapat himnusza, a You’ll never walk alone. Lehetett ezt baráti, vendégszerető gesztusnak is nézni, viszont volt ennek egy olyan olvasata is, hogy így szeretné a vasutas csapat önmérsékletre „kérni” a skót bajnokot. A lapot vette a Celticet elkísérő 1000 fős vendégtábor: sálak a magasban, és tele torokból énekelték csapatuk himnuszát.

Hasonló hozzáállást tapasztaltunk a Celtic kispadja és játékosai részéről is, Neil Lennon nagyon tartalékos felállításban küldte pályára csapatát, amely aztán nem is ölte meg nagyon magát a pályán.

Az első félidő legnagyobb helyzetét Omrani hagyta ki a 18. percben, amikor a tizenhatos közepéről erőteljesen belelőtte a labdát Gordonba. Fél óra után nagyon jó híreket kaptunk a csoport másik mérkőzéséről, ugyanis a Rennes a Gnagnon góljával megszerezte a vezetést a Lazio Róma elleni mérkőzésen.

Alig jöttek vissza a felek a gólnélküli első félidőt követő szünetről, és a CFR máris előnybe került. A 49. percben Deac egy jobboldali szögletből Burca fejére helyezte a labdát, aki óriási kapufás gólt fejelt. A fellegvári stadion 10 ezer fős közönsége egy emberként ünnepelte a találatot. S ez nem tévedés, ugyanis az addig csendes skót galerinek is megjött a hangja a CFR góljára.

Az „elkerülhetetlen végkifejlet” felé csendesen folydogáló mérkőzésen 70. percben a CFR talált még egy gólt, és Deacnak ebben is benne volt a lába egy gólpassz formájában. A gólt Djokovic neve mellé írhattuk fel.

S amikor a végjátékban kaptuk a hírt Franciaországból, hogy a hazai csapat ott is növelte előnyét, akkor már mindenki elhitte, hogy a továbbjutást már semmiképpen nem veszítheti el a csapat.

A végén kijárt az ünneplés a CFR játékosainak, fellegvári stadionban pedig ismét felcsendült a You’ll Never walk alone. S ez igaz immár az est két főszereplőjére is, hiszen a Celtic és a CFR „együtt sétált be” az Európa-liga legjobb 32 csapata közé.

Európa-liga, E-csoport, 6. Forduló

  • Kolozsvári CFR-Celtic Glasgow 2-0
  • Stade Rennais-Lazio Róma 2-0
Celtic Glasgow 13 pont
Kolozsvári CFR 12 pont
Lazio Róma 6 pont
Stade Rennais 4 pont

Kapcsolódók

Kimaradt?