Női kézi-vb: megalázó vereséggel zárta szereplését a román válogatott

Kiütéses vereséget szenvedett szerdán Románia női kézilabda-válogatottja Japán csapatától a világbajnokság középdöntőjének zárófordulójában: a házigazda együttes 37-20-ra (félidőben 18-10) győzte le az ezúttal Cristina Neagu nélkül felálló román lányokat.

A japánok már az első negyedóra után több góllal megléptek, és az első félidő végén 18-10-re vezettek. A román csapat a második játékrészben sem tért magához, így a japánok végül 37-20-ra nyerték a találkozót.

Románia így a 12. helyen zárja a világbajnokságot három győzelemmel (mindhármat csoportmérkőzéseken szerezte) és öt vereséggel (kettő a csoportkörben, három a középdöntőben). Ez a leggyengébb vb-helyezése a női válogatottnak 2011 óta, amikor a 13. helyen végzett.

A csoport másik mérkőzésén Oroszország 36-26-ra legyőzte Spanyolországot, Montenegró pedig Svédországgal csap össze.

A csoport első helyén Oroszország végzett 10 ponttal, majd - jelen állás szerint - Spanyolország (7), Svédország (5), Montenegró (4), Japán (2) és Románia (0) következik a sorban. Oroszország már biztosan bejutott az első négy közé, a szintén továbbjutást érő második helyről a Montenegró-Svédország mérkőzés dönt. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?