Bajnokok Ligája: kiesett az Ajax, az utolsó percben jutott tovább a Lyon

A labdarúgó Bajnokok Ligája négy csoportjában rendezték meg az utolsó fordulót kedd este. A címvédő a Liverpool a Salzburg otthonában győzött, az Internazionale hazai pályán szenvedett 2–1-es vereséget az FC Barcelonától, így az olasz csapat az EL-ben folytatja, míg a Borussia Dortmund ott van a legjobb 16 között. Győzött és továbbjutott a Chelsea és a Valencia, vereségével kiesett a legutóbb elődöntős Ajax.

E-csoport

A címvédő Liverpool idegenben legyőzte a Szoboszlai Dominikot a 89. percig a soraiban tudó Salzburgot, ezzel az első helyen továbbjutott. A Napoli nem kegyelmezett a Genknek, Milik mesterhármasával és Mertens góljával 4–0-ra tömte ki a belga csapatot. Szoboszlaiék 8 ponttal a harmadik helyen zártak, így az Európa Liga egyenes kieséses szakaszában folytathatják európai kupaszerelésüket.

Hatalmas hibát követett el a Genk 17 éves kapusa, Maarten Vandevoordt a Napoli ellen már a 3. percben. Vandevoordt – aki debütálásával a BL történelmének legfiatalabb kapusa lett – megingását a nápolyiak lengyel támadója, Arkadiusz Milik kegyetlenül kihasználta, és megszerezte a vezetést.

 

A magabiztos győzelem és továbbjutás ellenére a Napoli bejelentette Carlo Ancelotti vezetőedző menesztését.

„A klub úgy döntött, hogy meneszti a csapat vezetőedzőjét, Carlo Ancelottit. A jó kapcsolat és a tisztelet továbbra is megmarad Aurelio De Laurentiis elnök és Carlo Ancelotti között” – írjták a klub a hivatalos Twitter-oldalán.

Napoli (olasz)–Genk (belga) 4–0 (Milik 3., 26., 38. – a harmadikat 11-esből, Mertens 75. – 11-esből). Salzburg (osztrák)–Liverpool (angol) 0–2 (N. Keita 57., Szalah 58.). A végeredmény: 1. Liverpool 13 pont, 2. Napoli 12, 3. Salzburg 7, 4. Genk 1.

F-csoport

A Barcelona tartalékosan is 2–1-re legyőzte az Intert idegenben. A kvartett másik összecsapásán a Borussia Dortmund ha nem is könnyen, de hozta a kötelezőt, és 2–1-re diadalmaskodott a Slavia Prága ellen, ezzel a gránátvörös-kékek mögött a dortmundiak jutottak tovább másodikként a négyesből, míg az Inter az Európa Ligában folytathatja, a Slavia pedig utolsóként zárt a csoportban.

Borussia Dortmund (német)–Slavia Prága (cseh) 2–1 (Sancho 10., Brandt 61., ill. Soucek 44.). Internazionale (olasz)–FC Barcelona (spanyol) 1–2 (R. Lukaku 44., ill. C. Pérez 23., Fati 88.). A végeredmény: 1. Barcelona 14 pont, 2. Borussia 10, 3. Internazionale 7, 4. Slavia 2.

G-csoport

A Gulácsi Péterrel felálló RB Lipcse 2–2-es döntetlent játszott a Lyon otthonában, ezzel a csoportja élén zárt. A franciák Memphis Depay hajrában szerzett találatának köszönhetően a csoport második helyét szerezték meg. A Benfica 3–0-ra legyőzte a Zenitet, de ez csak arra volt elég, hogy az Európa Ligában folytathassák tavasszal a portugálok.

Olympique Lyon (francia)–RB Lipcse (német) 2–2 (Aouar 50., Depay 82., ill. Forsberg 9. – 11-esből, Werner 33. – 11-esből). Benfica (portugál)–Zenit (orosz) 3–0 (Cervi 47., Pizzi 58. – 11-esből, Azmun 79. – öngól). A végeredmény: 1. Lipcse 11 pont, 2. Lyon 8, 3. Benfica 7, 4. Zenit 7.

H-csoport

A Chelsea hozta a papírformát, s legyőzte a Lille-t. A másik mérkőzésen az Ajax hazai pályán a Valenciától szenvedett vereséget, ami azt jelenti, hogy a legutóbbi elődöntős a csoport 3. helyén zárt, s csak az Európa Ligában szerepelhet tavasszal.

 

A spanyol csapat győzelmével az első helyen végzett.

Chelsea (angol)–Lille (francia) 2–1 (Abraham 19., Azpilicueta 35., ill. Rémy 78.). Ajax (holland)–Valencia (spanyol) 0–1 (Rodrigo 24.). A végeredmény: 1. Valencia 11 pont, 2. Chelsea 11, 3. Ajax 10, 4. Lille 1.

Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény döntött. Az első két-két helyezett tavasszal a BL egyeneses kieséses szakaszában, a 3. helyezettek az Európa Ligában játszhatnak.

(Nyitókép: Szoboszlai Dominik a Liverpool | Fotó: Nemzeti Sport)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?