A Dance Art-kupáért versenyeztek sporttáncosok Marosvásárhelyen

Tizenegyedik alkalommal szervezte meg az idén a marosvásárhelyi Dance Art klub az országos Dance Art-kupát sporttáncban. Az idei versenynek a Marosvásárhely mellett Marosszentanna sportterme adott otthont – számolt be az Erdély TV.

Marosvásárhelyen több sporttánccal foglalkozó klub is működik. Az egyik legaktívabb a Dance Art, amely tizenegy éve minden esztendőben megrendezi a Dance Art-kupát, de a sportági szövetség megbízásából már országos bajnokságot is szerveztek. Ez a klub nevelte ki a város első ifjúsági világbajnok sporttáncosait Cristina Tătart és Paul Moldovant, akik jelenleg a világ legjobb 12 párosához tartoznak latin táncokban, ám azóta saját klubot alapítottak.

A Dance Art klub társtulajdonosa, és a sportolók edzője, Somodi Katalin elmondta, húszéves a klub, de a negyvenéves évfordulón is lesz még energiájuk a verseny megszervezésére. „Minden évben újabb tapasztalattal gazdagodunk, ezért talán egyre könnyebb megszervezni. De a szervezésnek megvannak a nehézségei, általában az anyagi részét összekovácsolni, mert amúgy már a többi megy magától” – nyilatkozta az ETV-nek.

 

Hozzátette, a jelenlegi fiatalok között is sokan vannak, akik gazdagíthatják a klub kiváló eredménylistáját, és bízik benne, hogy sikerülhet újabb világbajnok párosokat is kinevelni. A reménységek egyike elmondta, a klubváltással jött rá, hogy mit kell tennie, hogy eredményes legyen.

Szatmári Antónia, a Dance Art klub tagja négyéves kora óta táncol. „Egészen kilencéves koromig nem fogtam fel, hogy mi is az a sporttánc. Amióta váltottam klubot, és a Dance Art klubhoz jöttem, azóta rájöttem, hogy mi is a sporttánc. Nagyon örvendtem, és a mai napig is örvendek, hogy a szüleim négyévesen erre a sportra írattak be” – jelentette ki.

A marosszentannai verseny szüneteiben több bemutatót meg lehetett tekinteni, ezek fénypontja a Dance Art klubban nevelkedett, sokszoros magyar bajnok Vaszi Tünde, Fodor Csanád páros fergeteges produkciója volt, amely hatalmas sikert aratott. Ők egyébként, noha Magyarország színeiben versenyeznek, a marosvásárhelyi klub keretében készülnek, és edzőként egyengetik a fiatal tehetségek útját.

Kapcsolódók

Kimaradt?