Erste Liga: Nyolc győzelem után Sportklub-vereség

Három a magyar igazság, plusz egy a ráadás, tartja a mondás. Péntek este a ráadáshoz ért a Ferencváros és a Sportklub párharca: a negyedik alapszakaszbeli mérkőzést játszotta az Erste Liga két tavalyi döntőse. Az első három alkalommal kék-fehér siker született, ezúttal a hazaiak örülhettek a Pesterzsébeten megrendezett mérkőzés végén.

Hatalmas tempóban kezdtek a felek a liga negyedik csúcsrangadóján, gyors, változatos hokit láthatott a közönség. Ebben a Ferencváros volt pontosabb, élesebbnek, összeszedettebbnek tűntek a zöld sasok. Ez gólokban is megmutatkozott: a 10. percben megszerezte a vezetést a Fradi, miután a székely csapat emberelőnyben korongot vesztett és Switzer góllal büntette a hibát (1-0). Speciális játékhelyzetben született a Ferencváros második találata is, Pelley és Kuljash kiállítása nyomán kettős emberelőnyben Nagy Gergő tett vissza egy Szamankovról kijövő korongot (2-0).

Az első harmadhoz hasonló gyors jégkoronggal rukkoltak ki a felek a második játékrészben is, a melyben a Fradi megőrizte kétgólos előnyét. Bár a 33. percben Pelley zárkóztatta egy gólra az övéit (2-1), két percre rá Tóth Gergő visszaállította a kétgólos fórt. Hiába foglalta keretbe a középső játékrészt két ferencvárosi kiállítás, a Sportklub előnykihasználása nem igazán működött ezen a pénteken.

A befejező húsz perc leginkább a büntetésekről szólt. Számos alkalommal állt a játék, a játékvezetők többször csak hosszas tanácskozást követően tudták meghozni döntéseiket. Ez a játékrész is hozott egy kettős Fradi-előnyt, ám ezzel nem éltek a zöld-fehérek. Közben Bíró Tamás és Shalla is fegyelmit kaptak, amivel kiszálltak a további küzdelmekből. Két perccel a végső dudaszó előtt a Sportklub edzője, Jason Morgan időkérést követően levitte kapusát, ám ebből is a hazaiak jöttek ki jobban és Switzer üres kapus találatával lezárták a mérkőzést (4-1).

Jégkorong Erste Liga, alapszaksz
Pesterzsébet – Jégcsarnok, 452 néző
Ferencvárosi TC–Csíkszeredai Sportklub 4–1 (2–0, 1–1, 1–0)
Gólszerzők: Switzer (10. és 59.p.), Nagy (20.p.), Tóth (35.p.), ill. Pelley (33.p.)
Kapura lövések száma: 35–33
Kiállítások: 16, ill. 30 perc

További pénteki mérkőzések:

  • Brassói Corona – Dunaújvárosi Acélbikák 2-0
  • Gyergyói HK – Hokiklub Budapest 3-2 (hosszabbítás után)

Kapcsolódók

Kimaradt?