Női jégkorong Divízió 3. világbajnokság: Két győzelemmel kezdett Bulgáriában a székelyekre épülő romániai válogatott

A feljutást tűzte ki célként a december 4-10-e között Bulgáriában, Szófiban szereplő romániai női jégkorong-válogatott. A székely játékosokra épülő csapat egy nagyarányú és egy hosszabbításos győzelemmel nyitotta a tornát.

A romániai csapaton kívül a házigazda Bulgária, a Dél-Afrikai Köztársaság, Hongkong, Litvánia és Belgium harcol a helyezésekért a divízió III. számú, gyakorlatilag legalsóbb osztályú világbajnokságon. A romániai válogatott felkészülése nem volt ideális, hiszen a bajnokság még nem kezdődött el, edző-partrnert sem találtak a VB előtt. Ennek ellenére egyértelműen osztályt szeretne váltani a csapat, melynek gerincét Gyergyószentmiklóson, illetve Csíkszeredában szereplő székely játékosok alkotják. A Gyergyószentmiklósi Fox SK-t tíz, a Csíkszeredai Sportklubot hét játékos képviseli, a Bukaresti Triumftól hárman vannak a keretben, a Bukaresti Steaua Rangers és a Budapesti MAC pedig egy-egy lányt ad a világbajnokságon szereplő csapatba.

Az első mérkőzést szerdán játszották a lányok és magabiztosan, hét góllal bizonyultak jobbnak a Dél-Afrikai Köztársaság válogatottjánál. A csapatban remekeltek a magyar játékosok: Elekes Ágnes és  Csiszer Tímea két-két találattal vették ki részüket a sikerből.

A csütörtöki mérkőzés már nagyobb küzdelmet és szorosabb erdményt hozott. A hong-kongi válogatott a második harmadban vezetést szerzett, amit Popescu Magdolna góljával hamar sikerült kiegyenlíteni, ám ezt követően csak a hosszabbítás negyedik percében tudott eredményes lenni a romániai csapat. Voicu Ana lőtte a mindent eldöntő gólt kettős emberelőnyben.

A válogatott szombaton este Bulgária, vasárnap délután Litvánia és kedden szintén este Belgium ellen folytatja szereplését.

Női jégkorong, divízió 3-as világbajnokság, 1. forduló
Románia–Dél-Afrikai Köztársaság 11–4 (4–1, 5–0, 2–3)
Bulgária, Szófia
Gólszerzők: Elekes Á. (4. és 17.p.), Voicu (6. és 43.p.), Oprea (15.p.), Iris David (19. és 31.p.), Bálint (25.p.), Laczkó-Szabó (25.p.) és Csiszer (39. és 59.p.), ill. Schuurman (7.p.), Rhode (46. és 55.p.), Jamiesen (48.p.)
Női jégkorong, divízió 3-as világbajnokság, 2. forduló
Románia–Hong-Kong 2–1 (0–0, 1–1, 0–0, 1-0) hosszabbítás után
Bulgária, Szófia
Gólszerzők: Popescu (40.p.), Voicu (64.p.) ill. Estelle (36.p.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?