Jégkorong Erste Liga: Tovább robog a Sportklub

Továbbra is feltartóztathatatlan a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban a Csíkszeredai Sportklub csapata. A kék-fehérek szombati nagyarányú győzelmüket követően székelyföldi riválisukat, a Gyergyói Hokiklubot döngölték földbe, azaz jégbe. A találkozón a hazaiak harmadik számú kapusa, László Arnold Adorján Örs sérülését követően kapott lehetőséget a bizonyításra és 23 lövést hárítva ért el shot outot úgy, hogy büntetőt is hárított.

Felfokozott várakozás előzte meg a székely csapatok rangadóját, újra megteltek a Vákár Lajos Műjégpálya lelátói, Gyergyószentmiklósról is sokat ellátogattak Csíkszeredába biztatni a vendég piros-fehéreket. A hangulatnak megfelelően nem sokat teketóriáztak a felek, a kezdést követően nagy tempóban estek egymásnak a csapatok. Az első tíz perc oda-vissza hokit hozott, enyhe hazai mezőnyfölényt jegyezhettünk fel. A 10. percben első emberelőnyét gólra váltotta a hazai alakulat, Shalla volt eredményes: a Taratukhin kihagyott helyzete után lecsorgó korongot tette vissza Ruczuj kapujába (1-0). Alig telt el egy perc és Györfy remekbeszabott találatával már kettővel ment a házigazda (2-0).

A gólokat követően a szép játék helyett az indulatoké lett a főszerep. A 15. percben a Bíró Tamás elleni támadást nem látták szabálytalannak a játékvezetők, az eset nyomán kialakult kakaskodás következményeként Láday kapott 2+2 percet. Élt az előnnyel a Gyergyó és a 17. percben Rupert egy palánkról visszapattanó korongot helyezett Adorján kapujába (2-1). A 18. percben sajnálatos sérülés történt: egy ütközést követően a hazaiak kapuvédője, Adorján Örs maradt lenn a jégen a lábát fájlalva, helyére László Arnold érkezett.

Folytatódott az ideges játék a második játékrészben is, sok volt az ütközés, az apróbb szabálytalanság, a játékvezetők pedig nem álltak a helyzet magaslatán, nehezen tartották féken az indulatokat. A harmincadik perchez közeledve két gyors góllal igyekezett megnyugtatni a kedélyeket a Sportklub: előbb Láday talált be szép egyéni akció nyomán, majd Shalla szerzett szemfüles gólt fonákkal (4-1). A gólok nyomán némileg módosult a játék képe, alábbhagyott a gyergyói lendület, a hazaiak pedig egyre magabiztosabbá váltak.

A kitűnő formába lendülő Rokaly Norbert indította a befejező játékrész hazai gólparádéját, miután a 43. percben felragasztotta a korongot a bal felső sarokba (5-1). Innen nem volt megállás, a Sportklub szombat után újra kiütéssel győzött. A hatodik gólt McLean szerezte az 52. percben, egy percen belül Taratukhin a kaput megkerülve húzta be a hetediket (7-1). Kapust is cseréltek a megrendült vendégek, Szakács érkezett Ruczuj Gellért helyett, akit az 54. percben Biró Tamás avatott fel (8-1). Az 56. percben büntetőhöz jutottak a vendégek, Csergő végezte el a rávezetést, azonban László bravúrral hárított megőrizve így hibátlan teljesítményét.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Csíkszeredai Sportklub – Gyergyói HK 8–1 (2–1, 2–0, 4–0)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya 1950 néző
Gólszerzők: Shalla (11. és 30.p.), Györfy (12.p.), Láday (28.p.), Rokaly N. (43.p.), McLean (52.p.), Taratukhin (53.p.), Bíró T. (54.p.)
Kapura lövések száma: 35-35
Kiállításpercek: 6, ill. 8 perc

További eredmények:

  • Dunaújváros – Schiller-Vasas HC 5-0
  • FTC-Telekom – Hokiklub Budapest 8-0
  • UTE – Brassói Corona 1-9

Kapcsolódók

Kimaradt?