Liga 2: újabb hazai döntetlennel folytatta az FK Csíkszereda

Már az első negyedórában hátrányba került a csíki futballcsapat, amely kissé megilletődötten játszott a másodosztály két újoncának szombaton rendezett mérkőzésén. A piros-feketék a találkozó nagy részében bátortalan támadójátékot mutattak, ennek ellenére az utolsó percekben maguk javára fordíthatták volna a meccset.

Határozottan kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, a Gloria játékosai nem sok teret hagytak az FK támadóinak a kibontakozására, jól szűrték a hazai próbálkozásokat. Közben a támadásról sem feledkeztek el a havasalföldiek, aminek a 13. percre meg is lett az eredménye: Munteanu könnyedén hatolt át a teljes hazai védelmen, és senkitől sem zavartatva kilőtte a hosszú sarkot (0–1).

Nem változott a játék képe, az FK továbbra is körülményesen építkezett, a hazaiakat ráadásul egy sajnálatos sérülés is sújtotta: Eder maradt lenn egy ütközés után a 34. percben, majd sántikált le keserves arccal, a bokáját fájlalva, a helyén Pintér folytatta a játékot. A szünetig nem változott az állás, maradt a minimális vendégelőny.

A második félidőre némileg bátrabb játékkal rukkolt ki az FK, aminek tíz perc játék után meg is lett az eredménye: Kálmán jobb oldali beadására Hodgyai érkezett jó ütemben és közelről a hálóba helyezett (1–1). A 69. percben ismét betalált a hazai csapat, ám a játékvezető les címén érvénytelenítette a gólt (a meccs utáni nyilatkozatában Valentin Suciu, a hazaiak mestere azt mondta, érvényes góltól fosztotta meg csapatát a bíró).

Annak ellenére, hogy nem tudott meggyőző prudukcióval előrukkolni az FK, a végjátékban két alkalommal is eldönthette volna a maga javára az összecsapást, ám Csonka, majd a hosszabbításban Bara lövése is elkerülte a vendégkaput. Maradt az igazságosnak mondható döntetlen, a téli szünet előtt még egy idegenbeli mérkőzés vár Bajkóékra, december 7-én, szombaton a Metaloglobus Bukarest otthonában szerepelnek majd a piros-feketék.

Labdarúgó Liga 2., 20. forduló
FK Csíkszereda–SCM Gloria Buzau 1–1 (0–1)
Csíkszereda, városi stadion 800 néző
Gólszerzők: Hodgyai (55.) illetve Munteanu (13.)
FK Csíkszereda: Gyenge – Palmes, Csürös, Csonka, Simó, Veres, Kálmán (Bara 83.), Eder (Pintér 35.), Magyari, Hodgyai (Bajkó 85.), Erdei.

További eredmények:

  • CS Mioveni–Temesvári Poli 0–1
  • Sportul Snagov–Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2–5
  • Temesvári Ripensia–FC Argeș 1–2
  • Konstancai Farul–FC Rapid 3–1
  • Kolozsvári U–Resicabányai CSM 1–1

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?